Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Cēsīs notiks “SEB stipendijas glezniecībā” laureātu darbu izstāde (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Cēsīs notiks “SEB stipendijas glezniecībā” laureātu darbu izstāde (+VIDEO)
Neonilla Medvedeva "Fred Aster feat. reklāmas kaķis"
Publicitātes foto

Atzīmējot desmito gadadienu, Cēsu Mākslas festivāla mākslas programmas ietvaros no 15. jūlija Cēsu Izstāžu namā būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un SEB bankas “SEB stipendijas glezniecībā” laureātu - Neonillas Medvedevas, Ata Jākobsona, Zanes Tučas, Laimdotas Steķes, Klāva Lora, Madaras Neikenas un Zīles Ziemeles - darbu izstāde “Nākotnes retrospekcija”.

"Latvijas Mākslas akadēmiju un SEB banku vieno vairākus gadus ilga draudzība, kuras ietvaros projekta “SEB stipendija glezniecībā” Eiropas skaistākajās pilsētās radoši bagātinājušies talantīgi, radoši un aizrautīgi mākslinieki. Prieks, ka tieši Cēsu Mākslas festivālā esam raduši iespēju izstādīt mūsu talantīgo, jauno mākslinieku darbus, kā arī par to, ka esam vienojušies ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu par sadarbības turpināšanu arī pēc festivāla, gan organizējot studentu plenērus, gan arī jaunajiem māksliniekiem nodrošinot prakses vietas," uzsver LMA rektors prof. Aleksejs Naumovs.

"Nākotnes retrospekcija ir tikpat neiespējama kā mākslinieka radošās domas virziena un ātruma notveršana, tomēr šī izstāde ir iespēja uz mirkli apstādināt laiku un nokļūt jauno gleznotāju šodienas izjūtā. Izstādes ekspozīcija piedāvā divus paralēlus nākotnes atskaites punktus - jauno gleznotāju radošo skatījumu un ieceres stipendijas piešķiršanas gadā un mākslinieku šodienas radīto glezniecību, līdz ar to atklājot autoru personību dažādību mijiedarbībā ar viņu radītās mākslas saturisko un vizuālo dinamiku," stāsta izstādes kuratore Elīna Ģibiete.

Latvijas Mākslas akadēmijas un SEB bankas sadarbībā konkurss šogad norisinās jau astoto reizi, un tā mērķis ir paust atzinību studentiem par izcilu sniegumu glezniecībā. Laureāts saņems iespēju piedalīties radošajās darbnīcās kādā no Eiropas Savienības valstīm un stipendiju EUR 1800 vērtībā, turklāt šogad stipendijas laureātam ir iespēja iepazīties ar mūsdienu mākslas situāciju kādā no Eiropas laikmetīgās mākslas mesēm. Kopš 2008. gada, kad Mākslas akadēmijā pirmo reizi pasniegta "SEB stipendija glezniecībā", to saņēmuši astoņi mākslinieki.

Cēsu Mākslas festivāls šovasar noritēs no 15. jūlija līdz 14. augustam. Izstāde "Nākotnes retrospekcija" būs apskatāma Cēsu Izstāžu zālē visu festivāla laiku. Izstādes atklāšana notiks 15. jūlijā plkst. 19:00. Vairāk informācijas par festivāla programmu: www.cesufestivals.lv.


Izstādes darba laiki:

P.- slēgts
O.-C., Sv. 10:00 - 18:00
P.-S. 10:00 – 20:00

Ieejas maksa:

1,50 EUR – pieaugušajiem
1,00 EUR – skolēniem, studentiem, pensionāriem

Norises vieta:

Cēsu Izstāžu zāle,
Pils laukums 3