Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Maijā vēlreiz tiks rādīta režisora Elmāra Seņkova izrāde–instalācija "Mii Mii paaudze"

Redakcija
Redakcija

Maijā vēlreiz tiks rādīta režisora Elmāra Seņkova izrāde–instalācija "Mii Mii paaudze"
Publicitātes foto

“Mūsdienu jaunieši ir apsēsti ar greznību. Viņiem ir sliktas manieres. Viņi neatzīst nekādas autoritātes. Viņi ir bezkaunīgi, izrāda necieņu pret vecākiem cilvēkiem un jēdzīgu nodarbju vietā mīl bezjēdzīgi pļāpāt”, 400. gadā pirms mūsu ēras ir teicis Sokrāts. Neskatoties uz laikmetu, šķiet, ka jaunā paaudze vienmēr ir uzskatīta par nesaprotamu un samaitātu.

Jauni cilvēki ir dēvēti gan par “zelta paaudzi”, gan “hipiju paaudzi”, gan, piemēram, “atmodas paaudzi”. Mūsdienu pusaudžus teorētiķi sauc par “Es Es Es Paaudzi” (Me Me Me Generation). Šī izrāde ir saruna ar pieciem reāliem vidusskolēniem, kas pieder pie tās.

Skatītāji par izrādi:
“Mii mii paaudze” liek aizdomāties, ka tik patiesi un gudri kā pusaudža gados mēs iespējams nebūsim vairs nekad”, Līva Brice.

“Pēc brīža izrādes laikā attopies, ka sestais ekrāns klusē – tajā redzami pusaudži, kas ar intensīvu, kautrīgu vai noraizējušos skatienu vēro… kādu no aktieriem. Šoreiz pavisam īstu un dzīvu, “izkāpušu” no ekrāna, sēdošu uz blakus krēsla. Šis mirklis vairs nav par es un man, tas ir par mums. Jauno paaudzi, kas jau atkal ir citāda, nesaprasta un nopelta. Par paaudzi, kas nav Me me me generation. Tā ir Me me us generation. Divatā ar savu pašapziņu pasauli nav iespējams mainīt. Bet divatā ar blakus sēdošo… varbūt”, Eva Emīlija Česle.

Režisors Elmārs Seņkovs
Līdzautori un dalībnieki: Olivers Vincents, Edvards Francis Kuks, Vits Vidulejs, Patrīcija Keiša, Inga Bušaite, Zane Čivle
Audiogidu ierunājis Arturs Krūzkops
Scenogrāfe Evija Pintāne
Dramaturgs Dāvids Keišs
Operators Kristians Riekstiņš
Izrādes asistente Katrīna Dūka
Producents Latvjas Jaunā teātra institūts
Pirmizrāde 2015. gada 5. septembrī Starptautiskajā Jaunā teātra festivālā “Homo Novus”

Namā Briāna ielā 13:
23. maijā 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00
24. maijā 18.00, 19.00, 20.00
25. maijā 19.00, 20.00
26. maijā 17.00, 18.00, 19.00, 20.00
Viena izrāde ir paredzēta 5 skatītājiem, ilgums – 50 min.

Biļetes Biļešu Paradīzē, cena 7 eiro.