Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Video: Forums “Baltā nakts” jau 10. gadu aicina baudīt urbāno kultūru un mākslu

Redakcija
Redakcija
Mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts” šogad notiks naktī no 5. uz 6. septembri. Festivāls tiek organizēts jau 10 gadu pēc kārtas, iesaistot galvaspilsētas aktīvākos kultūras un mākslas dzīves pārstāvjus, kā arī starptautiskus mūsdienu mākslas projektus.

Foruma “Baltā nakts” programma šogad ir veidota, iedvesmojoties no tēmas “Gaisma”, kas ļaus dažādu kultūras un mākslas projektu realizējumā ieraudzīt unikālas parādības. Aktīvākie Rīgas punkti, kuros varēs apmeklēt kino, izstādes un citas performances, ir Spīķeru kvartāls, Vecrīga, Miera ielas rajons, aktīvākais Rīgas centrs, kā arī Pārdaugava – Torņkalns, Mūkusalas ielas un Kalnciema ielas apkārtne.

“Baltā nakts” ir kļuvusi par gaidītu un neatņemamu kultūras notikumu Rīgā, kas notiek katru gadu septembra sākumā. Tā ir viena nakts gadā, kad pilsētnieki un tās viesi ir aicināti izjust radoša nomoda stāvokli.

Vairāk par “Baltās nakts” tradīciju – to, kur un kad meklējami tās pirmsākumi, kā arī par šī gada galvenajām vadlīnijām festivāla laikā, sarunājās portāla “KultūrasVēstis.lv” galvenā redaktore Ginta Augule ar mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” programmas koordinatoru Gintu Ozoliņu.

Festivāla grafiskā dizaina autors ir Jānis Klaučs.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Rīgā forumu “Baltā nakts” organizē Rīgas dome sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot daudzus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Forumā aktīvi līdzdarbojas arī pilsētas kafejnīcas, galerijas, grāmatnīcas, klubi un citi uzņēmumi.

Sekojiet līdzi aktualitātēm baltanakts.lv, kā arī
facebook.com/Baltanakts.

Izveidojiet savu kultūras karti un baudiet “Baltās nakts” svētkus!
Vērtējums: +2