Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Valsts svētkos 11. novembra krastmalā būs vērojams gaismas uzvedums “Saules mūžs”

Redakcija
Redakcija

18. novembrī plkst. 21.00 pēc kopīgas Latvijas valsts himnas dziedāšanas 11.novembra krastmalā ikviens aicināts vērot valsts simtgades jubilejai veltīto gaismas uzvedumu “Saules mūžs” – vizuāli muzikālu stāstu sešās daļās par Latvijas valsti no idejas par tās veidošanu līdz šodienai ar apliecinājumu Latvijas nākotnei. Uzvedums ir svinību kulminācijas pasākums, kas būs pieejams visplašākajai auditorijai, gan klātienē Rīgā abpus Daugavas, gan pie televīzijas ekrāniem Latvijā un ārvalstīs.

Uzvedumu veidojuši Latvijas mākslinieki, kas, līdzīgi kā citu mākslas nozaru pārstāvji, Latvijas simtgadē rādīs savu labāko profesionālo sniegumu gaismas uzvedumu scenogrāfijā, pirotehnikas un gaismas dizaina mākslā. Uzvedumā pirotehniskie elementi ir tikai daļa no kopainas, būtiska loma ir gaismas tehnoloģijām, tās radītajiem vizuālajiem tēliem un īpaši veidotam mūzikas materiālam, ko ierakstījis Liepājas simfoniskais orķestris, Rīgas kamerkoris “Ave Sol” un solisti. Gaismas uzveduma audio ierakstā skanēs arī Latvijas Valsts prezidentes (1999.-2007.) Vairas Vīķes-Freibergas balss.

Organizatori informē – uzvedums būs vērojams gan no 11.novembra krastmalas, gan Akmens un Vanšu tiltiem, gan no Daugavas kreisā krasta. Skatītāji ir laipni aicināti ierasties savlaicīgi. Atbilstoši laika apstākļiem, vēja ātrumam un virzienam, var tikt ierobežotas atsevišķas zonas Daugavas kreisajā krastā. Lai nodrošinātu augstvērtīgu vizuāli māksliniecisku priekšnesumu un labu redzamību, uzveduma laikā 11. novembra krastmalā tiks izslēgts ielas apgaismojums. Gaismas uzveduma vērotāji, kuri neatradīsies 11. novembra krastmalā, aicināti ieslēgt Latvijas Radio, kas sinhroni līdz ar gaismas izradi pārraidīs uzveduma muzikālo noformējumu.

Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai veltītos pasākumus atbalsta Kultūras ministrija, Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.