Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Rātsnamā apskatāma sportam veltīta jauno mākslinieku darbu izstāde

Redakcija
Redakcija

No 10. septembra līdz 12. oktobrim Rātsnamā (Rātslaukums 1) ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt izstādi “Sports mākslā”, kur Latvijas Mākslas akadēmijas jaunie mākslinieki ar košu un krāšņu vērienu atainojuši mūsu sportistus – viņu darbu un panākumus.

Latvijas valsts jubilejas gadā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) Sporta un jaunatnes pārvalde sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju kopīgā projektā izveidoja “Rīgas sporta kalendāru 2018”, kurā redzams tas, kas notiek, kad satiekas māksla un sports. Izstādē apskatāmi mākslinieku: Baibas Ābelītes, Eīnas Apeltiņas, Agates Bernānes, Anastasijas Bikovas, Didža Jaudzema, Lāsmas Kasatkinas, Kristīnes Kutepovas, Annas Pommeres, Kristapa Priedes un Lienes Rumpes darbi.

“Rīgā mājo iedvesma un radošums, taču netrūkst arī spēka, mērķtiecības un stipras gribas allaž doties pretī jauniem mērķiem un panākumiem. To gadu no gada savos darbos un sasniegumos apliecina gan mūsu valsts sportisti, gan mākslinieki. Kas notiek, kad satiekas māksla un sports? Krāsas, formas un līnijas sastop ātrumu, spēku un grāciju, top darbi, kas apliecina, ka, daudzuprāt, šīs it kā atšķirīgās jomas spēj labi sadzīvot, pārsteigt un iedvesmot”, izstādi raksturo RD IKSD Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

Kopīgajā projektā tapušo kalendāru savā īpašuma saņēma Rīgas Sporta laureāta nominanti, bet mākslas darbi, kas apkopoti kalendārā šobrīd ir eksponēti izstādē Rātsnamā.

Nāc un apskaties, atpazīsi!