Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Galerijā „Mākslas Banka” būs skatāma Ineses Līnes un Daces Runčas kopīga izstāde ATRAST VĪRIŠĶĪBU

Redakcija
Redakcija

Pagājušā gada vasarā abas mākslinieces apvienojās kopīgā izstādē ar daiļrunīgu nosaukumu “Parunāsim par sievišķību”, mēģinot atklāt savu tā brīža izpratni par sievišķību. Jaunākās izstādes ietvaros viņas spēlējas ar vīrišķības tēmu, izmantojot tos pašus izteiksmes līdzekļus - gleznas un porcelānu.

................Autores aplūko vīrišķības acīmredzamās izpausmes krāsā, formā, materiālā, tēlos, sajūtā, noskaņās. Divu tējkannu «samērīšanās», magnolijas pumpura vīrišķais spēks, ārišķīgā vīrišķības manifestācija divu kaķu pavasara sarunā, un vēl un vēl. Smalki trauslās, bet vīrišķīgās porcelāna formas, vīrišķīgo pazīmju atradumi un izcēlumi, tai raksturīgo noskaņu portretējumi. Tas viss par vīrišķo dabu, atklāto un slēpto, acīmredzamo un, vērīgi ieskatoties, uzminamo.

Arī vīrišķība katram ir sava, katram tā ir pa īstam, un tāda, kāda nu ir. Kādam tā ir labi padarīta darba sajūta vakarā un 3 vīna glāzes. Kādam tā ir kārtējā uzvara, «balansējot uz naža asmens». Kādai tā ir kārtējā, «paldies Dievam» izturētā un izdzīvotā diena. Kādiem tā ir atbildīgais, smagais, neredzamais darbs, kas tiek veikts vīrišķīgi un pamatīgi, neizrādoties, klusi, noteikti. Visas vīrišķības izpausmes ir īstas un patiesas brīdī, kad tās notiek. Ja piedzīvot sievišķību ir mūsu tiesības un izvēle, tad būt vīrišķīgiem, ir mūsu, kā būtņu, pienākums.

Izstādē tā ir krāsu un tēlu spēle, plastikas un precīzi izjusta apjoma saspēle, kad gleznojumu tēli, stāsti un smalkā porcelāna izteiksmīgās formas viena otru papildinot, vēsta par abu mākslinieču šībrīža izstādē atrasto un atklāto vīrišķības sajūtu. Kāda tā ir? Jānāk, jāvēro, jāļauj tai mijiedarboties ar katram savu iekšējo vīrišķības izjūtu.

Izstādes atvēršanas brīdis 11.jūlijā plkst.18:00