Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Festivāls "Mākslas dienas 2016. Pašportrets. Identitāte"

Redakcija
Redakcija

2016.gada 15.aprīlī plkst. 17.00 Latvijas Mākslinieku savienības galerijā ar Latvijas mākslinieku izstādi un LMS muzeja kolekcijas izstādi “Prezidenti” tiks atklāts festivāls “Mākslas dienas 2016. Pašportrets. Identitāte”.

Izstādē “Mākslas dienas 2016. Pašportrets. Identitāte” būs apskatāmi vairāk kā 80 Latvijas profesionālo mākslinieku un mākslas studentu jaunākie mākslas darbi, no dažādiem rakursiem apspēlējot festivāla un izstādes tēmu “Pašportrets. Identitāte”. Izstādes dalībnieki tika aicināti veidot tiešu vai abstraktu sevis portretējumu, kur par atskaites punktu kļūst katrs pats un tā personīgais redzējums. Mākslinieka redzējums ir būtisks, jo tieši viņš ir tas, kas pasauli maiņu laikā tver jūtīgāk. Ekspozīcija, veltīta Latvijas Mākslinieku savienības 75. gadadienai, veidos biedrības tēlaini emocionālo portretējumu šodien.

Biedrība “Latvijas Mākslinieku savienība”, kuras aizsākumi meklējami 1941.gadā, šo gadu pavada jubileju zīmē. Biedrība atzīmē arī tās 75. gadadienu, savukārt, LMS muzejs – 15. Latvijas Mākslinieku savienības galerijā no 15. aprīļa būs apskatāma izstāde “Prezidenti”, kurā būs apskatāms biedrības visa pastāvēšanas laika LMS prezidentu radošais veikums, kas ticis iekļauts LMS muzeja kolekcijā.

Festivāla atklāšanā viesiem būs iespēja baudīt jaunās un talantīgās pianistes Zanes Rubesas klavierspēli.

Izstādes atklāšana norisināsies 15.aprīlī, plkst.17.00 “Latvijas Mākslinieku savienības” galerijā, 11.novembra krastmalā 35.