Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Ar “Sparks” radītu filmu atklās šī gada Kannu filmu festivālu

Redakcija
Redakcija

Kļuvis zināms, ka prestižo Kannu kinofestivālu šogad atklās ar filmu–mūziklu “Anete” (Annette), kurai ne tikai sacerējuši mūziku, bet arī uzrakstījuši scenārija grupas “Sparks” brāļi – Rons un Rasels Meili.

Galvenajās lomās filmējušies Mariona Kotijāra ("Saderināšanās uz mūžu", "Dzīve rožainā gaismā" ) un Ādams Draivers (“Zvaigžņu kari”, “Laulību stāsts”), bet režisēja francūzis Leo Karakss (”Svētie motori”, “Pola X”), kuram šī ir pirmā filma angļu valodā. Galvenā mūzikas producenta lomu uzņēmies Mariuss de Frīzs (“Mulenrūža”, “Romeo + Džūlija”, Madonna, U2, Bjorka u.c.)

“Anete” stāsta par ideāli saderīgu, veselīgu un publikas mīlētu mākslinieku pāri – asi provokatīvu komiķi Henriju (Draivers) un pasaulslavenu soprānu Annu (Kotijāra), kuru dzīve radikāli mainās līdz ar meitas Anetes piedzimšanu. Mazulītei atklājas brīnumainas spējas, kas mainīs visu viņu dzīvi. Filmēšana veikta brāļu Meilu dzimtajā Losandželosā, un tā pretendē uz Kannu festivāla galveno balvu – Zelta palmas zaru.
Rons Meils komentē: “Ceru, ka filmu parādīs Venēcijas un Toronto kinofestivāli, ja tie rudenī notiks. Tā tiešām ir īpaša un atšķiras no parastas filmas–mūzikla. Tieši tā, kā to varēja no mums arī sagaidīt. Ir tik saviļņojoši, ka tik lieli vārdi bija pietiekami iespaidoti, lai vēlētos iesaistīties.”

Rons un Rasels Meili atceras, ka sākotnēji viņi radījuši muzikālo materiālu un tam būtu bijis jākļūst par jaunu “Sparks” studijas albumu. Taču tad sanācis tā, ka viņi uzrakstījuši arī scenāriju un palūguši Leo Karaksam uzmest tam aci. Rezultātā Karakss paziņojis, ka viņš gribot filmēt mūziklu. Un lai arī dažādu iemeslu dēļ tas paņēma daudz vairāk laika, nekā sākotnēji plānots (centieni uzsākt filmēšanu sākās 2016.gadā), beidzot to izdevies īstenot.

Covid-19 pandēmijas dēļ, Kannu festivāls no tradicionālā pavasara pārcelts uz vasaras vidu – no 6. līdz 17.jūlijam, kad, kā cer organizatori, to izdosies īstenot ar kinoļaužu un skatītāju fizisku klātbūtni. Plānots, ka filmas pirmizrādē piedalīsies arī brāļi Meili. Pēc pirmizrādes Kannās “Anete” nonāks uz Francijas un, cerams, arī citu Eiropas kinoteātru ekrāniem.

Filmas “Anete” treileris: https://youtu.be/On4v1gNJkrE

Zīmīgi, ka brāļus Meilus un kino šogad vieno ne tikai minētais mūzikls “Anete”. Janvārī “Sundance” filmu festivālā debiju piedzīvoja režisora Edgara Raita dokumentālā lente “Brāļi Spārki” (Sparks Brothers), kurā ar duetam raksturīgu stilīgu humoru soli pa solim varam izzināt viņu karjeru kopš pašiem sākumiem 60.gadu beigās līdz pat mūsdienām.

Atgādinām, ka nākamā gada 6.maijā Rīgas koncertzālē “Hanzas perons” ekscentriski provokatīvā un stilīgas pašironijas pilnā grupa “Sparks” uzstāsies sava jaunākā albuma “A Steady Drip, Drip, Drip” koncertturnejas ietvaros.