Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Ar Miķeļa Fišera izstādi atklās MVT Vasaras mājas otro sezonu (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Ar Miķeļa Fišera izstādi atklās MVT Vasaras mājas otro sezonu (+VIDEO)
Miķelis Fišers
Publicitātes foto

Ceturtdien, 9. jūnijā, plkst. 18:00 ar Miķeļa Fišera izstādi “Nemūžamnepiedošanas ekspresis” Kalnciema ielā 36/38 atklās fonda Mākslai Vajag Telpu Vasaras māju. Jau otro gadu tā kalpos par platformu daudzveidīgajām mākslas norisēm un iepazīstinās ar savu vīziju tam, kā var strādāt ar mākslu tieši interpretācijas jomā. Šogad projekts kļūs par veltījumu Ilmāram Blumbergam (1943-2016) un sešu izstāžu sērijā ar virsrakstu #Blumbergs. Bezgalība piedalīsies mākslinieki - Miķelis Fišers, Ansis Starks, Gints Gabrāns, Voldemārs Johansons, Sabīne Vernere un Andrejs Strokins. Izstāžu kuratore Inga Šteimane. Vasaras mājas grafisko dizainu veidojis Ģirts Reiniks.

Viss ir viens ir laiks. Ilmāra Blumberga mākslas izjūta nezūd kopā ar mākslinieku - tā dažādos veidos caurvij un formē ciklam #Blumbergs. Bezgalība veidotos darbus. Vasaras mājas 2. cēlienu atklās Miķeļa Fišera instalācija Nemūžamnepiedošanas ekspresis. Darba vadmotīvs sakņojas Ilmāra Blumberga gleznu ciklā Visu laiku snieg un vēstī par likteni un piedošanu. Pēc paša mākslinieka vārdiem, skatītājam darbs atklāsies gan personiskā līmenī, gan nacionālā līmenī, gan arī visas civilizācijas līmenī. “Noteikti, tie kas pazīst Blumberga daiļradi tur atradīs vairākus jēdzieniskus citātus,” skaidro Miķelis Fišers. “Tieši gleznu sērija Visu laik snieg uz manīm atstājusi visdziļāko iespaidu. Tā ir ļoti personiska un atspoguļo veidojošās personības pirmo saskarsmi ar režīma varmācību un ar nāvi.”

Miķelis Fišers savu māksliniecisko darbību sācis 90. gadu vidū, 2015. gadā saņēmis Purvīša balvu, taču 2017. gadā pārstāvēs Latviju Venēcijas mākslas biennālē. Mākslinieks darbos izmanto konceptuālu pieeju, tādējādi vienlaicīgi paplašinot tehnikas apvāršņus un neradot robežas saturiskai daudzveidībai. Fišers savos darbos nebaidās sastatīt aizlaicīgo un moderno, tradicionālo un marginālo, alternatīvo un vispārpieņemto.
Saruna ar mākslinieku Miķeli Fišeru un izstādes kuratores Ingas Šteimanes komentārs:


Ceturtdien, 16. jūnijā Vasaras mājā notiks Miķeļa Fišera autorvakars, kurā viesi tiks iepazīstināti ar mākslas darba “Nemūžamnepiedošanas ekspresis” koncepciju un tapšanas gaitu, kā arī varēs uzdot savus jautājumus.
Tāpat, katru sestdienu, no plkst. 11.00 līdz 14.00 Vasaras mājā bērni ir aicināti piedalīties izdevniecības “Liels un mazs” BIKIBUKA radošajās darbnīcās kopā ar mākslinieci Ūnu Laukmani. Tajās bērni izstādē piedāvāto žanru un tehniku iespējas risinās mazu dzejas-bilžu grāmatiņu formātā, iepazīstot gan mākslinieka Ilmāra Blumberga darbus, gan Vasaras mājas projekta #Blumbergs. Bezgalība autorus.

Izstādes norises datums: 09.06.-26.06.
Atklāšana: 09.06. / plkst. 18:00
Tikšanās ar mākslinieku: 16.06. / plkts.18:00

Vasaras mājas darba laiks: katru dienu, no plkst. 10:00 - 23:00
Adrese: MVT Vasaras māja, Kalnciema ielā 36/38
Izstādi organizē: Fonds Mākslai vajag telpu

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Projektu atbalsta: Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, viesnīca “Promenade Hotel”, Ascendum biedrība, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Index cafe, VEF Riga, JCDecaux.

Fonds "Mākslai vajag telpu" izsaka pateicību Vasaras mājas izveidē:
Dinai un Jānim Zuzāniem, Jeļenai Pankevičai, Ivaram Kesenfeldam, Aijai Simsonei un arhitektu birojam “2727”.