Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


NOASS aicina uz mākslinieka Kirila Panteļejeva vides objekta "Pozīcija D" atklāšanu

Redakcija
Redakcija

‘’Pozīcija D’’ ir vides objekts, kas novietots peldošā mākslas centra NOASS tuvumā. Vizuāli tas atgādina mednieku novērošanas torni, kas veidots no dažāda veida koka materiāliem - kā būtu pārnests no meža. Šo vietu uz torņa, autors ir ’’rezervējis’’ priekš sevis, lai vērotu, pētītu un saprastu, kas notiek sabiedrībā, lai būtu gatavs reaģēt uz aktuālo situāciju. Mākslas galerija ir kā ‘’ēsma’’, kas pievilina cilvēkus, kuri interesējas par kultūru un apmeklē notikumus. Tajā brīdī, kad ‘’zvērs’’ jeb skatītājs ir iemaldījies kultūras ‘’medību laukos’’, mākslinieka kārta ir viņu pārsteigt ar negaidītu mākslas devas ‘’šāvienu’’.

Kirila Panteļejeva vides objekts papildinās Mākslas centrā NOASS jau notiekošās mākslinieku Oskara Pavlovska, Kaspara Groševa, Kaspara Bramberga, Latvijas Naivās mākslas muzeja izstādes, kā arī kuratora Laura Vorslava veidoto izstādi “Latvijas video mākslas arhīvs 1985-1995”. Lielākā daļa no ekspozīcijām 2020.gadā skatāmi ārtelpā ap NOASS. Mākslas darbi aptver galeriju, fasādi, AB dambja parku un arī ūdens akvatoriju un ir skatāmi bez ierobežojumiem jebkurā diennakts laikā.

Kirils Panteļejevs dzimis 1969. gadā. No 5 gadu vecuma ir pievērsies tēlniecībai. Savā radošā darbībā mērķtiecīgi paplašinājis savu izteiksmes līdzekļu arsenālu no klasiskās figurālās tēlniecības līdz performancēm, skaņas instalācijām un interaktīviem vides objektiem.

Līdz šim, mākslas centrā NOASS Kirilam ir notikušas vairākas izstādes un performances, kā piemēram izstāde “Neredzamā daļa” 2014. gadā, ar vairākiem vides objektiem AB dambja parkā un akvatorijā. Daļa no izstādes “Neredzamā daļa” mākslas darbiem apskatāma arī šodien uz mākslas centra fasādes.
Izstādes tapšanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.