Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Dabas muzejā durvis vērs izstāde „Dienlilijas 2021”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 22. līdz 24. jūlijam norisināsies biedrības
„Latvijas dekoratīvo augu oriģinatoru apvienība" organizētā dienliliju izstāde, kuras laikā katru dienu apmeklētāji varēs baudīt jaunus, tikko plaukušus un grieztus ziedus.

Dienliliju jeb dienziežu zieda mūžs ir īss – tās zied ne ilgāk par 24 stundām –, bet jauns ziedpumpurs atveras ik dienu pat divu mēnešu garumā. Dienlilijas, ko dēvē arī par skaistziedēm, dienziedēm, viendienītēm, ir ļoti piemērotas aizņemtiem cilvēkiem, jo neprasa īpašu aprūpi – tās spēj paciest sausumu, augt dažādās vidēs, plaukt tiešos saules staros vai pusēnā. Dienziežu krāšņumu neietekmēs nedz krusa, nedz stiprs lietus un vējš, jo nākamajā rītā atkal būs izplaucis jauns zieds!

Izstādes laikā kopumā būs eksponēts vairāki simti dienliliju šķirņu. Tostarp Latvijas oriģinatoru veidotās šķirnes un arī jaunumi no citām valstīm. Ar pašaudzētiem ziediem piedalīsies dienliliju kolekcionāri un oriģinatori Dainis Plūme, Baiba Maurāne, Ingrīda Otlāne, Raimonds Petrovskis. Būs apskatāmas arī Latvijas pirmā dienliliju oriģinatora Jāņa Vasarieša, lielākā dienliliju dārza Latvijā izveidotāja Vara Baņģiera un Nacionālā Botāniskā dārza augu eksperta Agra Šiliņa izveidotās šķirnes.

Izstādes apmeklētājiem jālieto sejas maskas, jāievēro 2 m distance, kā arī jāseko muzeja darbinieku un telpās izvietotajiem norādījumiem. Aicinām plānot ierašanos muzejā, ievērojot darba laiku, norēķiniem izmantot maksājumu kartes, kā arī pirms apmeklējuma iepazīties ar aktuālo informāciju muzeja mājaslapā Latvijas Nacionālais dabas muzejs Izstādes apmeklējums bez pieteikšanās. Lūdzam ņemt vērā, ka apmeklētāju skaits tiks regulēts.

Izstādes darba laiks:
22.07. 13.00–19.00
23.07. 12.00–17.00
24.07. 12.00–17.00