Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


“IR LAIKS…”Ingunas Smildzeres tekstilmozaīku izstāde

Redakcija
Redakcija

No 16. maija Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7,atvērta Ingunas Smildzeres tekstilmozaīku izstāde “IR LAIKS…”.

Tekstilmozaīka, angļu valodā patchwork, ir rokdarbu tehnika, kur no dažādiem auduma gabaliņiem kopā sašuj gan skaistus rotājumus, gan ikdienā lietojamus darinājumus. Latvijā tekstilmozaīkapazīstama salīdzinoši nesen, bet visā pasaulē tā jau kļuvusi ļoti populāra. Tiek izdoti speciāli žurnāli, piedāvāti darba rīki, audumi un citi materiāli ērtākai tekstilmozaīkas darbu veikšanai.

Māksliniece par sevi stāsta:
Esmu no pilsētas, kuru saista ar smukumu – Tukuma. Šeit esmu dzimusi un augusi. Pēc vidusskolas pabeidzu Rīgas 6. tehnisko skolu. Sāku strādāt par šuvēju. Paralēli ikdienas darbam patika nodarboties arī ar citām radošām lietām. Darbojos Tukuma tēlotājmākslas studijā pie tekstilmākslinieces Ingas Brīniņas. Tur apgūstu zināšanas kompozīcijā, krāsu mācībā, zīmēšanā. Piedalos studijas rīkotajās izstādēs. Tas palīdz, šujot tekstilmozaīkas darbus, kurus sāku veidot no visādiem audumu atgriezumiem.
2008. gadā uzzināju par citām lupatiņšuvējām Latvijā, kuras kopā sapulcināja Aija Rācenāja. Tad arī sāku piedalīties dažādās izstādēs un konkursos. Prieks, ka mani darbi patīk arī citiem cilvēkiem, jo, piedaloties izstādēs Latvijā, Eiropā, Krievijā un citās valstīs, esmu saņēmusi daudz pozitīvu atsauksmju.
Bez izstādē apskatāmajiem sienas dekoriem šuju arī somas, rotaļlietas un citas interesantas lietas.
Nemitīga kustība, virzība uz priekšu, kas uzlādē, arī palīdz dzīvi dzīvot interesantāk un krāsaināk!

20. maijā – Muzeju naktī – būs iespēja tikties ar mākslinieci un radošajā darbnīcā gatavot filca piespraudes.