Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Galerijā Istaba durvis vērs tēlnieka Ivara Miķelsona personālizstāde

Redakcija
Redakcija

27. aprīlī galerijā Istaba durvis vērs tēlnieka Ivara Miķelsona personālizstāde. Izstādei mākslinieks devis poētisku nosaukumu “Pieskaries man…”. Tie ir vārdi, ko saka durvju rokturis… Mākslinieka iecere veidot izstādi, tēlnieciski apspēlējot tēmu “durvju rokturi”, realizējās vairāku gadu garumā – laikā, kas nav lutinājis ar iespēju pieskarties. Laikā, kas cilvēkiem lika kļūt uzmanīgiem pret visām kontaktvirsmām un reizē izsalkušiem pēc pieskāriena... Rokturu formas Miķelsons radījis ietekmējoties no cilvēka ķermeņa plastikas, katram dodot iespēju iztēloties savu versiju darba vēstījumam.

“Mēs reti padomājam par to, kam ikdienā pieskaramies vai aizejam garām. Vide, telpa, durvis, kuras veram vaļā un ciet – tās ir visur. Durvīm ir rokturi – tie atver mums durvis, tie pievērš uzmanību ar dizainu, formas ergonomiku, funkcionalitāti un sajūtām, kādām tiem tuvojamies. Es gribēju radīt tādus rokturus, kas uzrunā un rada sajūtu – es gribu atvērt šīs durvis, gribu pieskarties šim rokturim...,” saka mākslinieks, piezīmējot, ka šī būs izstāde, kurā eksponātiem pieskarties būs ne tikai atļauts, bet pat ieteicams.

Zīmīgi, ka pašlaik autors realizē savu ideju par taktilo objektu neredzīgajiem un vājredzīgajiem – Brīvības pieminekļa modeli, kas atradīsies tam piegulošajā teritorijā. Tā būs iespēja neredzīgam cilvēkam ieraudzīt pieminekli, par ko dzirdēts vien nostāstos, un arī tas ir stāsts par pieskaršanos.

Ivars Miķelsons (1962) beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļas. Pašlaik strādā PIKC Rīgas dizaina un mākslas vidusskolā par pedagogu Formas dizaina programmā. Regulāri piedalās izstādēs, plenēros un citos mākslas projektos. Miķelsona skulptūras atrodas privātkolekcijās Latvijā, Francijā, Austrijā, ASV. Šī būs mākslinieka astotā personālizstāde.

Izstāde galerijā Istaba būs skatāma līdz 27. maijam.