Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā oktobris veltīts cimdiem

Redakcija
Redakcija

14. oktobrī plkst. 16 Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā Kūrmājas prospektā 16/18 ikviens interesents aicināts uz ekspresizstādes atklāšanu un sarunu „Variācijas par rakstaino cimdu”. Oktobris Kurzemes tautastērpu informācijas centrā būs veltīts greznajiem etnogrāfiskajiem Kurzemes cimdiem.

Rakstaini cimdi kā etnogrāfisks sacerējums, adīti jau krietnā senatnē. Par cimdu vēsturi, to veidiem, pielietojamiem materiāliem un vēl daudz ko citu varēs klausīties, jautāt un uzzināt cimdiem veltītos pasākumos Liepājas muzejā viena mēneša garumā. Šis laiks tā arī tiks nodēvēts – „Cimdu mēnesis”.

Cimdu mēnesis sāksies ar ekspresizstādi „Variācijas par rakstaino cimdu”, kurā četras Saldus novada rokdarbnieces no Druvas amatnieku centra – Zinta Vārpiņa, Aina Delvere, Zaiga Ceinere un Dace Sermolīte rādīs cimdus, kas tapuši pēc Liepājas muzejā pētītiem cimdu rakstu paraugiem. Tā saucamie rakstraudži, kas ir neizsmeļams rakstu avots no iepriekšējiem gadsimtiem, iedvesmojuši Druvas meistares. Idejas un risinājumus varēs smelties katrs šīs izstādes apmeklētājs gan no mūsdienās adītajiem cimdiem, gan no Liepājas muzeja krājuma dārgumiem.

Tūlīt pēc izstādes atklāšanas 14. oktobra pēcpusdienā notikssarunas par rakstaino cimdu “dzīvi” un tapšanas noslēpumiem. To vadīs Saldus novada adīšanas meistare Zinta Vārpiņa. Sarunas dalībnieki aicināti ierasties ar saviem mīļotajiem cimdiem vai kādu ģimenes cimdu – relikviju.

Cimdu mēneša turpinājumā – 21.oktobrī plkst. 16 – tiks aicināti interesenti, lai meistardarbnīcās par cimdu valnīšu adīšanu vienlaikus būtu iespējams praktiski apgūt vairākus valnīšu adīšanas paņēmienus. Meistardarbnīcas vadīs Liepājas profesionālākās adīšanas meistares no Tautas Lietišķās mākslas studijām.

Par meistardarbnīcai nepieciešamo sagatavošanos un dalības pieteikumu lūdzu sazināties ar Liu Ģibieti, zvanot pa t. nr. 29144696. Ieejas biļete uz sarunu ir 2,00 eiro, meistarklases cena ir 5,00 eiro.