Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Izstāde “Ēdene un čūska” LMS galerijā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā, 11.novembra krastmalā 35, Rīgā, no š.g. 9. oktobra līdz 8. novembrim būs apskatāma mākslinieču Ilzes Mucenieces-Adamaites un Irinas Vorkales kopīgi veidotā gleznu izstāde “ĒDENE UN ČŪSKA”.

Izstādes nosaukuma “ĒDENE UN ČŪSKA” mītiskā pieskaņa un tās eksistenciāla ideja Ilzei Muceniecei-Adamaitei un Irinai Vorkalei radusies, izvērtējot savu daiļrades radošo devumu mākslā. Mākslinieces nolēmušas rādīt savu līdzsvaroto mākslas pasauli kā mainīgu, saskatot bažas, tās mānīgi jaukajai pastāvēšanai. Izstādes darbos iezīmējas apdraudošais “Čūskas” tēls, kas Ilzei Muceniecei-Adamaitei un Irinai Vorkalei ir iekšējās pasaules emocionālās esības pretmets. Līdzšinējā glezniecība māksliniecēm bijusi “Ēdene” – izsapņots paradīzes dārzs, kurā traģiskajam viņas apzināti pievērsušās reti, uzskatot, ka dzīves brīnišķīguma un vienreizīguma pieskaņa ir katram mirklim, un cilvēki tiecas pēc pozitīvā.

Ilze Muceniece-Adamaite un Irina Vorkale ir biedrības “Latvijas Mākslinieku savienība” biedres. Kopš 20.gs. 80. gadiem piedalījušās daudzās nozīmīgās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs, rīkojušas personālizstādes. Šī māksliniecēm ir otrā kopīgā izstāde LMS galerijā, pirmā – “Nepastāvīgā mājvieta”, notika 2011. gadā.

Izstādē “ĒDENE UN ČŪSKA” būs eksponēti Ilzes Mucenieces-Adamaites un Irinas Vorkales pēdējo gadu darbi akrila un autortehnikā, izmantojot zelta, hroma krāsas, ogli un laku.

Izstādes atklāšana notiks 9. oktobrī plkst. 18.00.

Izstādi “ĒDENE UN ČŪSKA” rīko biedrība “Latvijas Mākslinieku savienība” .