Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Livonijas pils aicina uz Vēsturisko parku un dārzu dienām 2020

Redakcija
Redakcija

No 4. līdz 5. jūlijam Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētajā akcijā „Vēsturisko parku un dārzu dienas Latvijas pilīs un muižās” Ventspils muzejs aicina apmeklētājus iepazīt Livonijas ordeņa pils garšaugu dārzu un tikties ar pils dārza dārznieci Taigu Zīverti.

Jau otro gadu Latvijas Piļu un muižu asociācija organizē Vēsturisko parku un dārzu dienas, lai Latvijas sabiedrībai pievērstu lielāku uzmanību un veicinātu labāku izpratni par šo kultūras mantojuma daļu, sekmētu dārzu un parku izpēti, atjaunošanu un ilgtspējīgu izmantošanu, kā arī veicinātu vietējo tūrismu.

Akcijas ietvaros Ventspils muzejā interesenti aicināti tuvāk iepazīt Livonijas ordeņa pils garšaugu dārzu, kurš ir veidots pēc līdzības ar citiem Eiropas piļu/klosteru garšaugu dārziem - tā izveides pamatā nav konkrētu arheoloģisku atradumu, kas būtu saistāmi ar 13.-14.gs. dārzu pie Ventspils Livonijas ordeņa pils. Šobrīd pils garšaugu dārzā atrodami dažādi garšaugi, ārstniecības un citi interesanti augi, ko rūpīgi iekopusi pils dārzniece.

Sestdien, 4. jūlijā no plkst. 12 līdz plkst. 14 pils dārzā varēs sastapt dārznieci Taigu Zīverti un uzzināt vairāk par pils garšaugu dārzu un garšaugu audzēšanu.

Savukārt sestdien un svētdien aicinām apmeklētājus patstāvīgi iepazīt pils garšaugu dārzu un tajā augošos augus - no plkst. 12 līdz plkst. 17 pils kasē pasakot paroli: “Vēsturisko dārzu dienas” varēs saņemt informatīvu lapu „Pils garšaugu ceļvedis”.

Akcijā var piedalīties ikviens muzeja apmeklētājs, kas iegādājas muzeja ieejas biļeti (skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1,50; pieaugušajiem – EUR 3).

Par citiem akcijas dalībniekiem var lasīt https://bit.ly/2NIk4Go