Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Aktieris Krišjānis Salmiņš debitēs režijā

Redakcija
Redakcija

21.maijā plkst. 22.00 LMT Mansarda zālē pirmizrādi piedzīvos drosmīgs jauniestudējums – monoizrāde „Kāpēc es nogalināju sievu” pēc Ļeva Tolstoja stāsta „Kreicera sonāte” motīviem. Ar šo darbu Valmieras teātra aktieris Krišjānis Salmiņš piesaka sevi režijā, izrādes komandā pieaicinot scenogrāfu un kostīmu mākslinieku Vari Siliņu un aktieri Mārtiņu Liepu.

„Obligātā skatāmviela ikvienam, kurš izjūt nepārvaramu un nekontrolējamu vēlmi saistīties ar pretējo dzimumu, lai rastu atbildi, kur sākās, kā smaržo, pulsē, skan un elpo kaislība, tai transformējoties mīlestībā. Katrs vārds, katra doma ir ņemta no 19.gs. krievu klasiķa un domātāja Ļeva Tolstoja ģimenes trillera „Kreicera sonāte” lappusēm. Pozdniševa smeldzīgi skarbais stāsts ir izrāde vīriešiem par vīriešiem, bet ne tikai,” savās pārdomās par topošo izrādi dalās Krišjānis Salmiņš, kurš ir arī šī stāsta dramatizējuma autors.

Tuvākās “Kāpēc es nogalināju sievu” izrādes: 22. un 28.maijā.