Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātra kafejnīcā sarunu cikls par teātri “Aizkulišu sarunas”

Redakcija
Redakcija

Valmieras teātris un Valmieras teātra kafejnīca šosezon uzsāk jaunu tradīciju, aicinot interesentus ik mēnesi pulcēties teātra kafejnīcā, lai pie debešķīgas kūkas un kafijas diskutētu par aktuālām norisēm teātrī un ārpus tā.

Pirmā sarunu cikla “Aizkulišu sarunas” tikšanās norisināsies 28. septembrī plkst. 15.00 un būs veltīta jauniestudējumam “Smieklu sasaukšanās”. Tā ir izrāde bērniem un viņu vecākiem ar Ineses Zanderes stāstiem un dzejoļiem un Renāra Kaupera dziesmām. Sarunā piedalīsies jauniestudējuma režisore Inese Mičule un dzejniece, bērnu literatūras autore Inese Zandere. Tikšanās laikā klātesošajiem būs iespēja izzināt izrādes tapšanas aizkulises un saņemt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem. Sarunu vadīs dzejnieks, žurnālists, aktieris un kritiķis Toms Treibergs.

Apmeklētājiem būs iespēja baudīt arī Valmieras teātra kafejnīcas kūkmeistares Madaras Puķes īpašos gardumus, kas top uz katru no teātra pirmizrādēm un garšā saspēlējas ar izrādes stāstu un raksturu. Šajā reizē īpašs veltījums jauniestudējumam ir zemeņu un melleņu eklēri.

Nākamās tikšanās:

19. oktobrī plkst. 17.00 saruna par jauniestudējumu “Uz Akapulko, kundze!”. Galvenā varone Nata ir 20 gadus laimīgi precējusies. No malas raugoties viņai ir ideāla ģimene. Pēkšņi vienu rītu Natai piezvana kāds noslēpumains svešinieks ar piedāvājumu doties uz Akapulko, un tas viņai liek paskatīties uz sevi un savu dzīvi no malas. “Aizkulišu sarunās” piedalīsies izrādes režisors Edmunds Freibergs un geštaltterapeite Solvita Vektere.

30. novembrī plkst. 17.00 saruna par jauniestudējumu “Ardievas ieročiem”. Izrādes galvenā varoņa pelēko piefrontes ikdienu kliedē iepazīšanās ar medicīnas māsu Ketrinu. Sākumā abu attiecības ir paviršas, taču drīz vien viss mainās. Pie ievainotā leitnanta atkal ierodas Ketrina un… mīlestība. “Aizkulišu sarunās” piedalīsies izrādes režisors Varis Brasla, kā arī galveno lomu atveidotāji Elīna Hanzena un Rihards Jakovels.

Pasākumā ieeja bez maksas. Aicināti visi interesenti.