Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Pēdējo reizi Valmierā “Meistars un Margarita”

Redakcija
Redakcija

30.aprīlī pl.13.00 pēdējo reizi uz Valmieras teātra Lielās zāles skatuves tiks spēlēts viens no pasaules sarežģītākajiem un noslēpumainākajiem literatūras darbiem - Mihaila Bulgakova romāna „Meistars un Margarita” inscenējumsIndras Rogas režijā. Izrādi Rīgā vēl būs iespēja noskatīties viesizrāžu laikā 8. un 9.jūnijā.

“Meistars un Margarita” ir savdabīgs turpinājums grandiozus panākumus guvušajai pirmajai Indras Rogas izrādei Valmierā – M. Bulgakova „Zojkina kvartira” (2012). Romāna darbība notiek Maskavā 1929. gada Ciešanu nedēļā – laikā pirms Lieldienām. Maskavā ierodas pats nelabais, Volands (Jānis Znotiņš), lai šeit sarīkotu savu ikgadējo Pavasara balli un satiktos ar Meistaru (Ivo Martinsons) – vēsturnieku, kurš sarakstījis romānu par divas tūkstošgades seniem notikumiem Jerušalajimas pilsētā. Meistara aprakstītie notikumi kļūst vēl par vienu sižetisku līniju, tāpat kā viņa un daiļās Margaritas (Elīna Vāne) mīlas stāsts.

Izrādē visas darbības līnijas notiek bijušajā Zojas dzīvoklī. Tur ievācas Volands ar savu svītu: kalponi, vampīru skaistuli Gellu (Ieva Puķe), dēmonu Azazello (Kārlis Freimanis), runci Begemotu (Kārlis Neimanis), bruņinieku Fagotu (Mārtiņš Meiers), kas sodīts par neveiksmīgu joku, tālab spiests pieņemt āksta Korovjeva veidolu. Šeit notiks gan ekscentriskās ainas ar Maskavas sadzīvi, kukuļņemšanu un literārajām diskusijām, gan arī notikumi Jerušalajimā un gatavošanās Pavasara ballei.

Pārējās lomās – aktieri Tālivaldis Lasmanis, Imants Strads, Krišjānis Salmiņš, Inese Pudža, Inese Ramute, Rūta Dišlere, Ilze Pukinska, Ilze Lieckalniņa, Januss Johansons, Aigars Apinis, Ingus Kniploks, Rihards Jakovels, Māris Bezmers, Ivars Vanags, Ģirts Rāviņš, Arnolds Osis, Aigars Vilims.

Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfe Inga Raudinga, komponists Emīls Zilberts, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, videomākslinieki Gatis Priednieks-Melnacis un Jēkabs Vilkārsis, pirotehniķis Ilmārs Āboliņš un vokālais pedagogs reģents Maksims Ļaščenko.

Mihails Bulgakovs (1891–1940) savas dzīves galveno darbu, romānu „Meistars un Margarita” rakstījis no 1929. gada līdz pat savas dzīves beigām.Radītas vairākas filmas un seriāli pēc romāna motīviem. Katrs šī darba iestudējums ir trupas radošā brieduma pārbaudījums, uzdrošināšanās un izaicinājums teātrim kopumā.