Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātrī pirmizrāde iestudējumam bērniem "Smieklu sasaukšanās" ar Renāru Kauperu un Goran Gora

Redakcija
Redakcija

26. septembrī pie Valmieras teātra mazākajiem skatītājiem un viņu vecākiem nonāks vērienīgs notikums – muzikāla izrāde ar Ineses Zanderes stāstiem un Renāra Kaupera mūziku Ineses Mičules režijā. Izrādē, līdzās aktieriem, uz skatuves kāps arī mūziķi Renārs Kaupers vai Goran Gora.

Izrādes pamatā ir mūziķa Renāra Kaupera dziesmas bērniem no albuma “Sasauc smieklus izklīdušus” ar Latvijā iemīļotās dzejnieces un rakstnieces Ineses Zanderes dzejoļiem. Kopdarbs, kas izdzēš robežu starp bērnu un pieaugušo pasauli, kur lielo un mazo smiekli saplūst vienā veselumā, lai bērni var sajusties lielāki un nopietnāki, bet pieaugušajiem atļauts būt arī maziem.

"Ineses Zanderes "Nepareizie stāsti" ir īstie, lai teātrī iedzīvinātu to bērnības sajūtu, kas saistīta ar mīļumu un sirsnību – mijiedarbībā ar nopietnību, kas ir klātesoša ikviena bērna dzīvē. Ineses dzejoļi apbur ar dzīvīgumu un labsirdību, tāpēc tie kā rotaļas iekļaujas starp visiem četriem stāstiem – “Spoguļa bērni”, “Teika par vientuļo tēti”, “Saruna ar Kreica kungu” un “Sudraba karotīte”-, un savienībā ar Renāra Kaupera mūziku palīdzēja rasties rokgrupai "Kāposti ar desiņām"," stāsta izrādes režisore Inese Mičule.

Izrādes radošajā komandā arī māksliniece Ieva Kauliņa, horeogrāfe Liene Stepena un gaismu mākslinieks Aleksandrs Rjazancevs (Sanktpēterburga).

Piedzīvojumi spogulī un sapnī, apēstas konfektes, daudzstāvu nama kāpnes un Kreica kungs, Elzas gaidīšana, ejampanti, lecampanti, sedzampanti, redzampanti. Sarunas un prātošana – dziedot, lecot, spēlējot. To visu bērni un vecāki piedzīvos kopā ar rokgrupu „Kāposti ar desiņām”, kuras sastāvā aktieri Pauls Iklāvs, Ingus Kniploks, Mārtiņš Meiers, Inese Pudža, Klinta Reinholde, Uldis Sniķers, Baiba Valante un mūziķi Renārs Kaupers vai Goran Gora.