Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātra viesizrādes NOVEMBRĪ

Redakcija
Redakcija

Valmieras teātra viesizrādes NOVEMBRĪ
Foto: M. Markovskis

Valmieras drāmas teātris novembrī ar divām izrādēm viesosies dažādās Latvijas pilsētās. Ar Aleksandra Vampilova komēdiju “Provinces anekdotes” Valmieras teātris dosies uz Salaspili, Gulbeni, Slampi un Ogri. Savukārt, Laura Gundara nacionālais detektīvs “Lattia” tiks rādīts jaunajās Alūksnes kultūras centra telpās. Biļetes var iegādāties kultūras centru kasēs, “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Izrādē “Provinces anekdotes” ir apvienoti divi krievu dramaturga Aleksandra Vampilova sarakstīti viencēlieni “Gadījums ar metranpāžu” un “Divdesmit minūtes ar eņģeli”. Tos abus vieno vide – padomju laika provinces viesnīca. Te var notikt neticamas lietas, jo šeit valda savi likumi un tikumi. Kāds nejauši pārpratuma dēļ gandrīz dabū sirdstrieku, cits, izliecies pa logu un izkliedzis savu vajadzību pēc simt rubļiem, tos negaidīti arī saņem. Tas ir komiski, un arī nostalģiski, jo ir patīkami atpazīstami, bet baisi neaizmirstami.

VDT viesizrāde “Provinces anekdotes” viesosies:
1.novembrī plkst. 17.00 Salaspils kultūras namā “Rīgava”.
4. novembrī plkst. 18.30 Gulbenes kultūras centrā.
5. novembrī plkst. 19.00 Slampes pagasta kultūras pilī.
20. novembrī plkst. 19.00 Ogres kultūras centrā.

Jaunajā Alūksnes kultūras centrā 22. novembrī plkst.16.00 būs skatāma Vara Braslas pagājušās sezonas laikā tapusī izrāde “Lattia”. Lugas darbība sākas 19. gadsimtā, dienā, kad krogus saimnieks – latvietis Kārlis, ir nolēmis iemācīt apmulsušajiem vīriem dziedāt korī. Ir nolīgts vietējais īpatnis, jauniņais tautas dziesmu entuziasts Cimzas Jānis, kuram nu jāspēj ieskandināt pat greizākais rūcējs. Varim Braslam ar Mārtiņu Meieru Cimzas Jāņa lomā izdodas radīt savdabīgus traģikomiskus mērnieku laikus ar pārpratumiem mīlestības lietās un izpratnēs par latvietību, un izpelnīties slavenā diriģenta Jāņa Ērenštreita uzslavas par kordiriģēšanu un izrādes kopkori.

Biļetes var iegādāties kultūras centru kasēs, Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.