Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Sākas skatītāju balsojums par Valmieras teātra Gada aktieri, aktrisi un izrādi

Redakcija
Redakcija

Valmieras teātris sadarbībā ar Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu Food Union nu jau tradicionāli, tuvojoties gada nogalei, aicina skatītājus piedalīties balsojumā „Skatītāju balss” un noteikt savu pagājušās, 2013./2014. gada sezonas Gada aktrisi, aktieri un izrādi.

Šis jau ir trešais gads, kopš ieviests skatītāju balsojums, un tas ieguvis plašu atsaucību teātra apmeklētāju vidū. Līdz 15. decembrim skatītāji aicināti balsot internetā - teātra mājas lapā Valmieras drāmas teātris, kā arī aizpildīt anketas teātrī. Nobalsojušie skatītāji varēs piedalīties arī izlozē ar iespēju laimēt balvas no Food Union un Valmieras teātra.

VDT direktore Evita Sniedze:Skatītāju balss ir viena no lielākajām uzslavām, ko var saņemt aktieris vai izrāde, jo, lai gan tā ir subjektīva, tā vienmēr nāk no sirds, un tas beigu beigās tad ir abpusējs gandarījums. Savukārt teātra atbalstītājiem, ar kuru palīdzību mums ir iespēja pasniegt šo balvu, tādā veidā ir iespējams atgādināt par savu mecenāta dabu un rūpēm par Latvijas kultūrtelpas izpratni un paplašināšanu.”

Skatītāju balss pasniegšanas tradīcija ir apliecinājums Valmieras teātra aktieru un režisoru sastāva spējai sasniegt izcilību, uzrunājot simtiem un tūkstošiem skatītāju, un skatītāju spējai novērtēt māksliniecisko devumu, paužot kompetentu un pamatotu viedokli. Šīs spējas ir apsveicamas un apbalvojamas. Tādēļ mēs ar gandarījumu jau trešo gadu turpinām skatītāju “balsis” pārvērst īpašās apzeltītās piena kanniņās par prieku teātra darbiniekiem, skatītājiem un pašiem sev,” Food Union pārstāvis, AS Rīgas piena kombināts padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke.

Balsis tiks apkopotas un skatītāju izvēlētā Gada aktrise, Gada aktieris un Gada izrāde tiks paziņota 28. decembrī Valmieras teātra Gada balvu pasniegšanas svinīgajā pasākumā.

Pērn par 2012./2013.sezonas skatītāju balvas ieguvējiem kļuva Elīna Vāne par titullomu izrādē „Raudupiete”, Mārtiņš Meiers par Artura Skujas lomu izrādē „Klaidoņa lūgšana”, savukārt Gada izrāde skatītāju vērtējumā bija „Zojkina kvartira” Indras Rogas režijā.