Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:334, Did:0, useCase: 3


Rīgas Krievu teātris 133. sezonu atklāj ar Igora Koņajeva izrādi „Mīlas svētība”

Redakcija
Redakcija

Rīgas Krievu teātrī 26. septembrī plkst. 19.00 pirmizrādi piedzīvos režisora Igora Koņajeva izrāde „Mīlas svētība”, kas veltīta latviešu dzejnieku Raiņa un Aspazijas 150. jubilejai.

Drīz aprit 60 gadu, kopš Rīgas Kreivu teātra afišā pirmo reizi parādījās Raiņa vārds: 1957. gada 25. jūlijā notika pirmizrāde „Mīla stiprāka par nāvi”. Lugu toreiz izvēlējās režisors Sergejs Radlovs, taču slimība neļāva viņam pabeigt iesākto darbu, un šo neparasto radošo uzdevumu uzņēmās veikt Jurijs Jurovskis. Ilgu laiku šī izrāde bijusi vienīgā pieredze RKT vēsturē, kad teātris pievērsies Raiņa tekstiem, bet Aspazijas sacerējumi uz mūsu teātra skatuves nebija iestudēti nekad.

Kopā ar komponistu Arturu Maskatu režisors Igors Koņajevs ir radījis krāšņu muzikāli poētisku mīlestības mozaīku – par sievietes un vīrieša mīlestību; par mīlestību, kas pārveido un iedvesmo; par mīlestību – neizsmeļamu visa labā avotu, kas ir cilvēkā. Izrādē skan dziesmas ar Raiņa un Aspazijas dzejas vārdiem, teksti no dažādiem dzejnieku sacerējumiem un vēstulēm, kā arī ir izmantoti materiāli no Roalda Dobrovenska grāmatas „Rainis un viņa brāļi”.

Izrādē piedalās: Leonīds Lencs, Ņina Ņeznamova, Veronika Plotņikova, Maksims Busels, Kirils Zaicevs, Andrejs Možeiko, Igors Nazarenko, Marats Efendijevs, Jūlija Berngardte, Tatjana Začeste, Jeļena Sigova, Jana Herbsta.