Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:150, Did:0, useCase: 3


VISA „Latvijas Nacionālā opera un balets” aicina 9.–12. klašu skolēnus piedalīties konkursā „Ceļojums uz operu 2016”

Redakcija
Redakcija

Lai veicinātu jauniešu interesi par operas mākslu, jau trešo gadu VSIA „Latvijas Nacionālā opera un balets” aicina 9. – 12. klašu skolēnus piedalīties konkursā „Ceļojums uz operu”. Konkursa galvenā balva ir dāvanu karte 400 eur vērtībā no Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenā patrona „Lattelecom”.

Šoreiz konkursa pamattēma ir itāļu opermūzikas ģēnija Džuzepes Verdi daiļrade, kam veltīts arī Rīgas Operas festivāls, tādēļ Latvijas Nacionālā opera aicina jauno paaudzi iepazīt komponista daiļradi, atbildot uz āķīgiem jautājumiem. Skolēniem būs jānoskaidro, kādam notikumam par godu Džuzepe Verdi sacērēja operu „Aīda”, kura ir pasaulē visbiežāk iestudētā opera un kurā gadā pirmo reizi notika Rīgas Operas festivāls. Savukārt radošajā uzdevumā aicinām jauniešus izteikt savu viedokli par kādu no digitālajā vietnē „The Opera Platform” skatāmajiem operu ierakstiem.

14. aprīlī LNO paziņos 25 labāko atbilžu autorus – otrās kārtas dalībniekus, kas 28. aprīlī tiks aicināti uz Latvijas Nacionālo operu, lai noskatītos Džuzepes Verdi operas „Traviata” izrādi.

Otrās kārtas dalībnieki līdz 16. maijam iesniegs LNO esejas par redzēto izrādi. Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti Rīgas Operas festivālam veltītajā preses konferencē jūnija sākumā (datums tiks precizēts). Labākās esejas autors saņems galveno balvu – dāvānu karti 400 eur vērtībā no LNOB galvenā patrona „Lattelecom”, bet 2. līdz 7. vietas ieguvēji – balvas no Latvijas Nacionālās operas fonda un Latvijas Nacionālās operas un baleta.

Konkurss „Ceļojums uz operu” risinās jau trešo reizi. Iepriekšējos gados tas guva lielu atsaucību, aptverot dalībniekus no visas Latvijas.

Plašāka informācija par konkursu un pirmās kārtas anketa pieejama Latvijas Nacionālās operas un baleta mājas lapā: www.opera.lv.