Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:340, Did:0, useCase: 3


23.septembrī pirmizrāde “Ciemiņiem” Ināras Sluckas režijā

Redakcija
Redakcija

23.septembrī pirmizrāde “Ciemiņiem” Ināras Sluckas režijā
Foto: Kristaps Kalns

23.septembrī Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrāde Bārnija Norisa lugai “Ciemiņi”. Režisore Ināra Slucka. Lomās: Lolita Cauka, Uldis Dumpis, Anta Aizupe un Jānis Vimba.

Izrādes režisore Ināra Slucka atzīst: “Es dažkārt jūtos kā izrādes varone Edija, kura saka: “Es saprotu, ka tas ir svarīgi tikai man, ka tā ir mana dzīve un man tā ir vissvarīgākā lieta pasaulē, bet patiesībā tas ir tik ikdienišķi.””

Kādā Dienvidanglijas fermā netālu no jūras dzīvo Edija un Artūrs, septiņdesmitgadnieki, kas visu dzīvi pavadījuši laimīgā laulībā. Viņiem ir dēls, kurš izveidojis pats savu ģimeni un darbojas apdrošināšanas biznesā. Tā kā Arturs vairs nevar rūpēties par sievu, tad dēls ir nolīdzis meiteni, kura palīdzēs. Pie Edijas un Artūra ierodas Keita...

Izrādē būs Ināras Sluckas scenogrāfija, Kristīnes Abikas kostīmi, Edgara Mākena muzikālais noformējums, videomāksliniece Katrīna Neiburga.

Bārnijs Noriss ir jauns un daudzsološs angļu jaunākās paaudzes dramaturgs. Dzimis 1987.gadā, studējis Oksfordā un Royal Holloway, ir jau kļuvis par daudzu Lielbritānijas literāro balvu laureātu. Paralēli literārajam darbam strādājis dažādus darbiņus teātros, šobrīd viņš ir arī teātra kompānijas Up In Arms mākslinieciskais vadītājs.