Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātris viesosies Rīgā un Valmierā

Redakcija
Redakcija

Martā Liepājas teātris viesosies Rīgā un Valmierā, piedāvājot skatītājiem noskatīties vairākus iestudējumus.

11. martā pulksten 18:00 Dailes teātra Mazajā zālē tiks rādīta teātra direktora Herberta Laukšteina monoizrāde „Cilvēks, kas vairās no lifta”, kuru pagājušajā sezonā iestudēja režisore Gaļina Poliščuka.

Šis ir humora pilns stāsts par to, kā par kāda cilvēka vienīgo draugu kļūst lifts. Viņa mīļotā sieviete ir izcilā Holivudas aktrise Greisa Kellija, ar kuru viņš ne tuvu nav pazīstams, savukārt iecienītākais brīvā laika pavadīšanas veids – svešu cilvēku bēru apmeklēšana. Lai arī izrāde runā par veca vīra vientulības sajūtu, skumjas nav iestudējuma pamatnoskaņa. G. Poliščuka izrādei devusi žanrisko apzīmējumu – kāda cilvēka nebūt ne skumjais stāsts, jo vecā vīra ikdienā ir arī daudz gaišā, tāpat kā viņa bērnības atmiņās.

„Herberta Laukšteina spēlētā varoņa attiecības ar liftu jeb Enoku asociatīvi atgādina Toma Henksa partnerību ar Wilson firmas basketbola bumbu jeb Vilsonu Roberta Zemeka labi zināmajā filmā Pamestais/Cast Away (2000) – aizkustinošā, pat it kā bērnišķīgā vientuļa cilvēka spēja piešķirt dzīvību nedzīvai lietai padara stāstu ticamu,” par izrādi rakstījusi teātra kritiķe Līga Ulberte.

Savukārt Valmieras drāmas teātrī liepājnieki izrādīs Dž.Dž.Džilindžera iestudēto traģikomēdiju „Mīlestības neprāts” (11. martā) un Sergeja Zemļanska veidoto Raiņa jaunības traģēdiju „Indulis un Ārija” (12. martā), kuru režisors iestudējis kā kustību izrādi bez vārdiem.

„Mīlestības neprāts” ir izrāde, kuru veido atsevišķi, mūsdienīgi, neliela garuma stāstiņi, kurus visus vieno tēma – mīlestība, līdz ar to skatītāji izrādes laikā izdzīvos daudzu un dažādu varoņu dzīves. Katram aktierim iejūtoties vairākās lomās, skatītājiem tiks piedāvātas gan komiskas, gan sāpīgas, smeldzīgas un pat traģiskas situācijas.
Lomās: Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Edgars Pujāts, Gatis Maliks, Karīna Tatarinova, Everita Pjata, Anete Berķe, Samira Adgezalova.

Savukārt izrādes „Indulis un Ārija” darbība risinās kuršu brīvības cīņu laikā 13. gadsimtā, kad viņus vēlas pakļaut gan vācieši, gan lietuvieši. Kara apstākļos uzplaukst kuršu vadoņa Induļa un vācu bruņinieku vadoņa meitas Ārijas mīlestība, kurai jāstājas pretī tautu naidam, karam, aizspriedumiem un atšķirīgajai reliģijai. Šīs izrāde bija milzīgs izaicinājums aktieru trupai, kas strādāja sev neierastā manierē – vien kustībā, un kļuvusi par nozīmīgu stūrakmeni teātra repertuārā.

Galvenajās lomās – Mārtiņš Kalita un Liene Grava.
Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties gan teātros, gan „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā.