Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātris dosies viesizrādēs uz Valmieru un Rīgu

Redakcija
Redakcija

Aprīlī Liepājas teātris dosies uz Valmieru un Rīgu, lai izrādītu savus iestudējumus. Pēc vairāku gadu pārtraukuma abās pilsētās tiks rādīts Kārļa Lāča, Evitas Mamajas un Jāņa Elsberga mūzikls “Pūt, vējiņi!”, kurš Liepājas teātra repertuārā ieņem stabilu vietu daudzu gadu garumā.

Dž.Dž.Džilindžera iestudēto mūziklu pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem, kuru teātra kritiķe Silvija Radzobe pēc tā iestudēšanas nodēvēja par pirmo īsto modernā skatuves valodā atrisināto nacionālo mūziklu, kas palīdzot saprast latviešu dvēseli, Valmieras Drāmas teātrī varēs noskatīties 21. un 22. aprīlī, savukārt Dailes teātrī 29. aprīlī.

Izrāde nospēlēta vairāk nekā 70 reizes, to noskatījušies vairāk nekā 40 000 skatītāji visā Latvijā, un tā nav zaudējusi neko no sava spēka un enerģijas, sniedzot skatītājiem tikpat lielu emocionālo aizkustinājumu, kā tās izrādīšanas sākumposmā.

Viesizrādēs galvenās lomas atveidos Aija Andrejeva, Edgars Pujāts, Agnese Jēkabsone, Kaspars Kārkliņš, Egons Dombrovskis, Signe Dancīte, Inese Kučinska, Sigita Jevgļevska, Anda Albuže.

Savukārt 30. aprīlī Dailes teātrī rīdziniekiem un pilsētas visiem tiks piedāvāts noskatīties izrādi “Platonovs un viņa sievietes”. Dž.Dž.Džilindžers savu skatuves versiju Antona Čehova lugai “Platonovs” Liepājas teātrī radīja pagājušās sezonas nogalē.

Izrādes varoņi slīgst garlaicībā, līdz pēc ilgākas prombūtnes mājās atgriežas Platonovs un viņa sieva Nensija, saceļot pamatīgu kaislību vētru. Ikdienas mieru pārtrauc gan skaļās ballītes, gan Platonova spēja savaldzināt ikvienu – viņu ciena vīrieši, un vienlaicīgi mīl četras sievietes. Pārāk mīl. Bet cik ilgi tā iespējams turpināties?
Skatuves iekārtojumu veidojis scenogrāfs Kristians Brekte, radot savrupmāju un tās terasi, kurā pārsvarā risinās pirmā cēliena darbība, un skolas vidi, kurā mitinās Platonovs izrādes otrajā cēlienā. Režisors lugas darbību no 19. gadsimta beigām pārcēlis uz 20. gadsimta 60. gadu Ameriku. Laikam atbilstošus kostīmus radījusi māksliniece Anna Heinrihsone.

Par Platonova lomas atveidojumu Egons Dombrovskis saņēma “Spēlmaņu nakts” nomināciju “Gada aktieris”. Pārējās lomās Samira Adgezalova, Signe Dancīte, Mārtiņš Kalita, Agnese Jēkabsone, Anete Berķe, Kaspars Gods, Edgars Pujāts.

Biļetes uz iestudējumiem iespējams iegādāties teātru, visās “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī elektroniski Bilesuparadize.lv