Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Ar trīs iestudējumiem Dailes teātrī viesosies Liepājas teātris

Redakcija
Redakcija

Ar trīs iestudējumiem Dailes teātrī viesosies Liepājas teātris
Foto: Ziedonis Safronovs

12. un 13. augustā Dailes teātrī viesosies Liepājas teātris, piedāvājot skatītājiem gan “Spēlmaņu nakts” balvai nominētas izrādes, gan spilgtu intrigu – Liepājas teātra direktora Herberta Laukšteina monoizrādi.

12. augusta vakarā skatītājiem tiks rādīta cilvēka drāma “Ziloņcilvēks”, kuru iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere. Tas ir stāsts par reālu vēsturisku personu – Džonu Meriku – kurš dzīvojis Viktoriāņu laikmeta Londonā un kurš sava kroplā, iedzimtās slimības deformētā ķermeņa dēļ iesaukts par Ziloņcilvēku. Iestudējumā titullomu atveido aktieris Egons Dombrovskis, kurš par Merika lomas atveidojumu saņēmis “Spēlmaņu nakts” nomināciju “Gada aktieris”. Kā viņa veikumu raksturojis kritiķis Normunds Akots, Meriks ir ““caur sirdi izlaista” loma, kurā dzimušais tēls nav atkārtojams.”

Pārējās lomās – Edgars Ozoliņš, Inese Kučinska, Anete Berķe, Kaspars Kārkliņš, Mārtiņš Kalita, Rolands Beķeris, Gatis Maliks un Kaspars Gods.

13. augustā skatītājiem tiks piedāvāts iestudējums “Portreti. Vilki un avis”, kuru pēc Aleksandra Ostrovska lugas iestudējis Viesturs Meikšāns. Izrāde saņēmusi 6 “Spēlmaņu nakts” nominācijas, tai skaitā “Gada lielās formas izrāde izrāde”. Režisors iestudējumu veidojis kā savdabīgu portretu galeriju, vienlīdz lielu nozīmi piešķirot ikkatram lugas tēlam, līdz ar to katrs no viņiem ir gan centrs, gan veido fonu. Izrāde sastāv it kā no vairākām mini izrādītēm, kas noslēgumā saslēdzas vienotā veselumā. Tā ir novērojums par cilvēka dabu, kur galvenais konflikts ir starp patiesām emocijām un aukstasinīgu aprēķinu, spoži atklājot, kā mainās cilvēks dažādās situācijās – katrs no varoņiem reizēm ir vilks, kurš mantkārības un sava labuma dēļ saplosa apkārtējos, reizēm avs, kuru saplosa kāds cits.

Lomās – Inese Kučinska (nominācija “Gada aktrise”), Edgars Ozoliņš, Everita Pjata, Anete Berķe, Kaspars Kārkliņš, Mārtiņš Kalita, Kaspars Gods, Ilze Trukšāne, Rolands Beķeris, Gatis Maliks (nominācija “Gada aktieris 2. plāna lomā).

Savukārt abos šajos datumos Mazajā zālē tiks spēlēta Liepājas teātra direktora Herberta Laukšteina monoizrāde “Cilvēks, kas vairās no lifta” Gaļinas Poliščukas režijā. Tas ir nebūt ne skumjš, bet humora pilns stāsts par to, kā par kāda cilvēka vienīgo draugu kļūst lifts.

“Neskatoties uz kapsētas stilistiku, kas dominē izrādes vizuālajā tēlā, iestudējuma dominējošā intonācija tomēr ir gaiša un pat optimistiska. Cilvēks, kurš vairās no lifta nav par vientulības un vecuma nolemtību, bet par to, ka dzīvi ir vērts mīlēt. Arī tad, ja liekas, ka nav, par ko,” par izrādi rakstījusi kritiķe Līga Ulberte.

Biļetes uz visiem iestudējumiem iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv