Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī notiks sarunu koncerts “Čaklais. Cits”

Redakcija
Redakcija

2020. gads bija dzejnieka Māra Čaklā jubilejas gads, līdz ar to mākslinieki Karīna Tatarinova un Roberts Dinters, kā veltījumu autora jubilejai, radīja programmu “Čaklais. Cits”, kam teātrī bija jānotiek jau pagājušā gada nogalē, taču tas nenotika pandēmijas ierobežojumu dēļ. Taču šobrīd darbs pie sarunu koncerta ir atsākts - skatītājiem to iespējams piedzīvot 11. un 12. septembrī.

Roberts Dinters ir brīvmākslinieks, mūziķis, komponists, producents, multiinstrumentālists no Liepājas. Kopš 2000. gada darbojies dažādos projektos un sadarbojies ar dažādiem māksliniekiem, tai skaitā – Ainaru Virgu, Austru Pumpuri, Maratu Ogļezņevu, Raimondu Paulu un citiem. Savukārt Karīna Tatarinova ir ne tikai Liepājas teātra aktrise, bet daudzu gadu garumā pierādījusi sevi kā multimākslinieci, izcilu dziedātāju un interpretētāju.

Koncertā izskanēs dziesmas ar Māra Čaklā dzeju, komponētas kinofilmām un teātra izrādēm, "LĪVU" dziedātas un tautā mīlētas - populāras un mazāk zināmas (piemēram, “Akāciju palags”, “Dzeguzes balss”, “Melnā aronija”, “Viņi dejoja vienu vasaru” un citas).

Dziesmas, kas tapušas sadarbībā ar Imantu Kalniņu, Ģedertu Ramanu, Ēriku Ķiģeli un citiem komponistiem; kā arī paša dzejnieka atmiņas par šīm sadarbībām, radīšanas procesu, laiku un laikabiedriem. Programmā iekļauti arī M.Čaklā pēdējie dzejoļi, kas pirmo reizi publicēti vien 2014. gadā.

“Čaklā dzeju uztveru kā... sarunu. Tas provocē arī mani atrasties dialogā - ar klausītājiem, ar mūziķiem, ar mūziku... Tāpēc šī koncerta formāts - sarunu koncerts un šī koncerta dziesmu arheoloģija. Tās ir ārkārtīgi skaistas, zināmas dziesmas, kurās šoreiz pievēršu vairāk uzmanības tieši dzejai. Esat mēģinājuši populāras dziesmas tekstu runāt/lasīt kā dzejoli...?” gaidāmos koncertus komentē K. Tatarinova.

Teātrī abiem māksliniekiem palīdzēs arī video mākslinieks Dainars Albužis un gaismu mākslinieks Toms Streilis.
Sarunu koncerts notiek ar VKKF atbalstu.