Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums “Kā mīl tā otra puse”

Redakcija
Redakcija

17. septembrī Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos Elena Eikborna romantiskais farss “Kā mīl tā otra puse”. Režisora Gundara Silakaktiņa vadībā aktieri strādāja jau gada sākumā, taču pirmizrādi nācās atlikt epidemioloģiskās situācijas dēļ, bet tagad iestudējums nonāks pie skatītājiem.

Elens Eikborns ir ražīgs, teātru un publikas mīlēts britu dramaturgs, Tonija un Laurensa Olivjē balvu ieguvējs. Sarakstījis vairāk nekā 70 lugas, kuras iestudētas visā pasaulē, tajā skaitā Latvijā.

Luga “Kā mīl tā otrā puse” sarakstīta 1969. gadā un nodrošināja dramaturgam atpazīstamību. Izrādes režisors Gundars Silakaktiņš, kuram šī ir pirmā izrāde Liepājas teātrī, nolēmis nepārcelt darbību uz mūsdienām, bet saglabāt tā laika estētiku. Lugas sižets ir raits un žiperīgs, piebārstīts ar asprātīgiem dialogiem, kas lieliski atklāj cilvēka pretrunīgo dabu. Tas ir stāsts par trijiem precētiem pāriem un viņu mīlestības līkločiem, kā arī atšķirīgo izpratni par mīlestību, kas padara to aktuālu jebkurā laikā. Jo.. vai maz ir iespējams saprast, kā mīl tā otra puse.

“Lugas autors ne tikai atļaujas paironizēt par sabiedrībā valdošajiem stereotipiem, bet arī ļauj atgriezties pagātnē, kad saule spīdēja spožāk, debesis šķita zilākas un cilvēku savstarpējās attiecības un problēmas šķita saprotamākas, viegli atrisināmas un naivākas,” par darbu saka G. Silakaktiņš.

Iestudējumā piedalās aktieri - Leons Leščinskis, Karīna Tatarinova, Sandis Pēcis, Anete Berķe, Rolands Beķeris, Laura Jeruma, kā arī Madara Viļčuka, Agnija Dreimane, Artūrs Irbe, Kārlis Artejevs.
Kopā ar režisoru izrādi veidojuši arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, horegrāfe Inga Krasovska, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, muzikālo noformējumu - Zane Dombrovska. Lugu no angļu valodas tulkojusi Kārina Pētersone.

Izrādi iespējams noskatīties arī 18. septembrī un 7. oktobrī.

Teātris atgādina, ka teātri apmeklēt klātienē iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties teātrī, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai ID karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.