Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī gaidāma pirmizrāde iestudējumam „Cietsirdīgās spēles”

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātra aktieru trupai nupat pievienojās deviņi jauni aktieri. Skatītājiem bija iespēja viņus iepazīt iestudējumā „Diagnoze – jaunība”, kas pirmizrādi piedzīvoja 3. jūlijā. Tagad viņus darbībā būs iespējams redzēt arī 19. augusta vakarā, kad pirmizrādi Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē „Lielais dzintars” piedzīvos viņu diplomdarba izrāde „Cietsirdīgās spēles”, kas nu ir iekļauta teātra repertuārā. Iestudējumu pēc Alekseja Arbuzova lugas veidojis režisors Dmitrijs Petrenko.

Kajs, Junkers un Ņikita ir labākie draugi jau no bērnības. Abi teju vai katru dienu nāk ciemos pie Kaja, jo viņa dzīvoklis ir ne tikai satikšanas vieta, bet iespēja nesatikt savas ģimenes. Kādu dienu puišu dzīvoklī parādās Neļa, kas izmaina visu trīs puišu dzīves.

„Cietsirdīgas spēles” ir izrāde par bērnu attiecībām ar vecākiem. Precīzāk – par vecāku attiecībām ar saviem bērniem. Kā tikt galā ar saviem aizvainojumiem pret vecākiem? Vai to var izdarīt, ja vecāki nesaskata savas kļūdas un nevēlas tās labot? Vai jaunieši paši var izmainīt to attiecību “programmu”, ko viņiem ir ierakstījuši vecāki kopš bērnības? Vai viņi spēs piedod un, galvenais, vai viņi varēs būt labāki, nekā tie, kas viņus audzināja?
„Izrāde tapa kā jauniešu pirmais diplomdarbs. Tās mērķis bija likt aktieriem izstrādāt lomu no sākuma līdz beigām – ar visu to metožu palīdzību, kuras viņi bija apguvuši 4 studiju gadu laikā. Iedziļināties raksturu biogrāfijās, meklēt līdzīgo un atšķirīgo ar sevi, saprast savas attiecības ar vecākiem un meklēt līdzības ar saviem varoņiem. Līdz tam viņi bija veidojuši tikai atsevišķus fragmentus, tāpēc šis iestudējums ir viņu pirmais nopietnais darbs uz skatuves,” par izrādes tapšanu saka D. Petrenko.

Iestudējumā piedalās Kintija Stūre, Kārlis Ērglis, Artūrs Irbe, Kārlis Artejevs, Madara Viļčuka, Madara Kalna vai Agnija Dreimane, Valts Skuja, kā arī Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Herberts Laukšteins un Milda Ziemane.
Režisors pats veidojis arī skatuves iekārtojumu, savukārt gaismu partitūru veidojis Dainars Albužis. Lugu no krievu valodas tulkojusi un adaptējusi Rasa Bugavičute-Pēce.

Izrādi iespējams noskatīties arī 25. augustā un 24. septembrī.

Teātris atgādina, ka teātri apmeklēt klātienē iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties teātrī, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai ID karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.