Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātris aicina uz divām pagalmu koncertprogrammām ciklā “Vasaras vakari Liepājas teātrī”

Redakcija
Redakcija

2020. gada vasarā, kad ar skatītāju vēl nebija iespējams tikties teātra iekštelpās, lai saglabātu saikni ar teātri mīlošo publiku, Liepājas teātris aizsāka koncertuzvedumu ciklu „Vasaras vakari Liepājas teātrī” – koncerti notika Liepājas teātra topošās mazās zāles pagalmā Teātra ielā 3 un izpelnījās skatītāju atsaucību. Tika aizvadīti 8 koncerti, no kuriem 5 aktieru solokoncerti un trīs kopkoncerti. Tobrīd, vēl nezinot, ka pandēmija pasaulē turpināsies tik ilgi, skatītājiem tika apsolīts šādus vasaras vakarus teātrī atkārtot, tādējādi nodrošinot jaunas un skaistas tradīcijas aizsākšanos Liepājā.

Šogad skatītājiem pagalmā tiks piedāvātas 2 jaunas koncertprogrammas - “Laternu stundā”, kura izskanēs 7 koncertos no 7. līdz 11. jūlijam, un “Akāciju palags”, kas paredzēta no 27. jūlija līdz 1. augustam. Abos koncertos kopā piedalīsies gandrīz visa Liepājas teātra aktieru trupa. Viņus pavadīs Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā, kurš ir veicis arī lielu muzikālā materiāla atlases darbu.
Katra programma veltīta vienam no diviem izciliem komponistiem - Raimondam Paulam un Imantam Kalniņam. Šie komponisti izvēlēti, jo abi ilgus gadus veltījuši tieši teātra izrāžu mūzikas radīšanai, kas arī ņemta par pamatu programmu izveidē. R. Paula ciklā „Laternu stundā” skanēs gan Liepājas teātra, gan citu teātra izrādēm komponētā mūzika – „Dāmu paradīze”, „Jauko māņu diena”, „Meža gulbji”, „Māsa Kerija” u.c., savukārt I. Kalniņa programmā „Akāciju palags” izskanēs dziesmas, kas rakstītas tieši Liepājas teātra izrādēm, piemēram, “Brēmenes muzikanti”, “Mīla, džezs un velns”, “Trīs musketieri”, “Princis un ubaga zēns” u.c., bet protams, neiztikt arī bez "Lilioma".

Koncertprogrammas veido režisors Herberts Laukšteins, horeogrāfe Inga Krasovska un mākslinieces - Zigrīda Atāle un Aurika Feldmane.

Katram koncertam paredzētas divas daļas. Pasākuma laikā darbosies kafejnīca. Tā kā pasākums notiks ārā, iesakām izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu.

Biļešu tirdzniecība tiks uzsākta 8. jūnijā plkst. 12:00, vietu skaits ierobežots! Iespējams iegādāties vietu pie stāvgalda par 12 eiro vai sēdvietu pie galdiņa par 15 eiro. Jūnijā Liepājas teātra kase strādās no otrdienas līdz piektdienai (12:00-18:00), kā arī sestdienās (12:00-16:00), biļetes iespējams iegādāties arī elektroniski Bilesuparadize.lv

Tāpat kā citi, arī Liepājas teātris ir atkarīgs no valdībā pieņemtajiem lēmumiem - šobrīd noteikumi paredz, ka pasākumus apmeklēt klātienē iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties uz koncertu, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai ID karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Teātris aicina skatītājus sekot līdzi valdības lēmumiem, kas laika gaitā var mainīties.