Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris atgriežas pie skatītājiem

Redakcija
Redakcija

No 7. augusta Latvijas Leļļu teātris pēc ilgstoša pārtraukuma atsāks darbību klātienē, izrādēs Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīnzālē atkal satiekot mazos un lielos teātra mākslas mīļotājus. Augustā pirmo reizi skatītāju vērtējumam tiks nodoti 3 jauniestudējumi – latviešu trupā pēc Anetes Meleces darba motīviem veidotā izrāde “Kiosks” Vijas Blūzmas režijā, savukārt krievu trupā – Grigorija Ostera “38 papagaiļi” Aleksandra Jonova režijā un Andreja Usačova “Gudrā sunīte Soņa” Jurija Lunika režijā.

78. sezonu teātris uzsāks ārpus vēsturiskās ēkas Krišjāņa Barona ielā, kurā vasaras nogalē tiks uzsākti vērienīgi atjaunošanas darbi. Gan kase, gan pagaidu spēles laukums – Kamīnzāle – skatītājus gaidīs Rīgas Latviešu biedrības namā Meķeļa ielā 13 – vien kvartāla attālumā no līdzšinējās atrašanās vietas.

Latvijas Leļļu teātris strādās dzeltenajā jeb daļēji drošajā režīmā. Skatītājiem no 12 gadu vecuma nepieciešams Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcināciju, izslimošanu vai negatīvu testa rezultātu, personalizēta ieejas biļete un personu apliecinošs dokuments. Bērniem līdz 11 gadu vecumam (ieskaitot) teātra apmeklējumam nepieciešama personalizēta biļete, skolēniem arī vecumu apliecinošs dokuments/apliecība. Visiem skatītājiem no 7 gadu vecuma iekštelpās nepieciešams valkāt sejas maskas. Vairāk par noteikumiem, kases darba laiku un augusta reperutāru iespējams lasīt Sākums - Leļļu teātris
“Ļoti gaidām brīdi, kad, kaut ar nelielu skatītāju skaitu, tomēr atkal varēsim tikties klātienē – 9 mēnešus esam strādājuši, veidojuši izrādes, digitālos piedāvājumus, taču nekas nevar aizstāt bērnu enerģiju un spontanitāti skatītāju zālē – tikai tad izrādei ir iespēja pa īstam piedzimt. Kā bērnu teātris neesam izdevīgā pozīcijā, jo uz mums attiecas plašs ierobežojumu spektrs, taču ticu, ka tie, kuriem teātris ir svarīgs, priecāsies un izmantos iespēju nākt uz izrādēm, pat ja kādas nelielas neērtības būs jāpiedzīvo,” cer Latvijas Leļļu teātra direktors Vilnis Beķeris.

Augusta repertuārā bez jauniestudējumiem pieejamas arī tādas skatītāju iemīļotas izrādes kā “Naksitrallīši”, “Pasaka par Diegabiksi”, “Trīs sivēntiņi un vilks”, “Kazlēns, kas prata skaitīt līdz desmit”, “Īkstīte”, “Dilles tante” un citas. Uz izrādēm vēlams ierasties vismaz 30 minūtes pirms sākuma laika, lai pagūtu veikt visu dokumentu pārbaudi.