Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Leļļu teātra krievu trupā top izrāde “Izmeklēšanu vada Rauši”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors Ģirts Šolis, kurš skatītāju un kritikas atzinību jau izpelnījies ar izrādēm “Divas Lotiņas”, “Emīls un Berlīnes zēni” un “Pēdu dzinējs Caps”, nu ķēries pie detektīvizrādes iestudēšanas krievvalodīgajai auditorijai – “Izmeklēšanu vada Rauši”.Pirmizrāde gaidāma 15. aprīlī.

Krievu rakstnieka Eduarda Uspenska stāstu krājums “Izmeklēšanu vada Rauši” daudziem vecākiem pazīstams no slavenās Aleksandra Tatarska animāciju filmu sērijas. Ar amizanto izmeklētāju pāri – Šefu un Kolēģi jeb brāļiem Raušiem – nu varēs iepazīties arī jaunākās paaudzes skatītāji, asinot savu loģisko, analītisko un radošo domāšanu īstā detektīvstāstā. Abiem superaģentiem būs nepieciešama nopietna palīdzība, lai atklātu mīklaino, no pilsētas zoodārza nolaupītā ziloņa lietu. Savukārt pieaugušie varēs izbaudīt atraktīvu humoru un trenēt vērību, cenšoties atpazīt literatūras un kino detektīvžanra klišejas.

“Līdzīgi kā izrādē “Pēdu dzinējs Caps”, ko atceramies no savas bērnības kā lielisku detektīvpiedzīvojumu leļļu filmas formātā, arī krievu auditorijai vēlējos atrast materiālu, kas mazos skatītājus ieved aizraujošajā izmeklēšanas pasaulē. Vienlaicīgi - arī vecākiem šī izrāde varētu kalpot kā tilts, pa kuru nokļūt savā bērnībā, kas varētu veicināt komunikāciju starp paaudzēm. Bērniem jau ļoti interesē stāsti par laiku, kad viņu vecāki bijuši mazi. Ikdienā tādus stāstus bieži nav laika stāstīt, varbūt tie pat aizmirsušies un vairs nešķiet svarīgi, bet tā ir ļoti īpaša vieta, kur satikties ar bērnu un vienam par otru uzzināt kaut ko jaunu,” domā izrādes režisors Ģirts Šolis.

Stāsta dramatizējumu, kā arī dziesmas un to tekstus radījis talantīgais Leļļu teātra aktieris un izrādes galvenās lomas atveidotājs Rodions Kuzmins-Reizvihs. Režisors Ģirts Šolis arīšajā izrādē turpina sadarbību ar mākslinieku Reini Pētersonu, ar kuru jau veiksmīgi veidojis vizuālos noformējumus savām iepriekšējām izrādēm. Lomās Rodions Kuzmins-Reizvihs, Aleksandrs Jonovs, Vladimirs Svoboda, Jurijs Luniks, Olga Larina un Jūlija Mešķerjakova. Izrādē skanēs dzīvā mūzika, ko izpildīs Artis Avotiņš un Druvis Anusāns.

Tuvākās izrādes gaidāmas – 15. aprīlī, 12. maijā un 17. jūnijā. Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. Vairāk – Latvijas Leļļu teātris