Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Leļļu teātra topošajā koncertuzvedumā skanēs Aigara Voitišķa mūzika!

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātris oktobrī pārsteigs skatītājus ar muzikālu jaunumu – režisores Lailas Kirmuškas iestudēto koncertuzvedumu „Viens, divi, trīs – nu Tu esi brīvs!”, kam mūziku sarakstījis pazīstamais mūziķis un komponists Aigars Voitišķis. Komponistam šī ir pirmā pieredze Leļļu teātrī un koncertuzveduma mūzikai ir nebijis skanējums. Dziesmu tekstiem izmantoti Leļļu teātra pirmās mākslinieciskās vadītājas (1944-1947), dzejnieces Mirdzas Ķempes dzejoļi.

Muzikālais piedzīvojums leļļu koncertuzvedumā „Viens, divi, trīs – nu Tu esi brīvs!” ir stāsts par to, kā lelles dodas brīvdienās. Nonākot neierastā vidē, tās kopā ar aktieriem tiek ierautas dažādos neparedzēti dīvainos notikumos. Pateicoties kopīgiem pūliņiem, visi veiksmīgi pārvar pārbaudījumus un laimīgi atgriežas mājās.

„Viens, divi, trīs – nu tu esi brīvs!” radošā grupa ir režisore Laila Kirmuška un komponists Aigars Voitišķis, kā arī māksliniece Anita Znutiņa–Šēve un horeogrāfe Lilija Lipora. Koncertuzvedumā piedalās Leļļu teātra aktieri – skanīgo balsu īpašnieki Dace Vītola, Anrijs Sirmais un Arnita Jaunzeme.

Koncertuzvedums ir īpaša un Leļļu teātrī sen nerealizēta uzveduma forma (pēdējo reizi pirms 10 gadiem!), tādēļ tas ir būtisks teātra 70. jubilejas sezonas repertuāra papildinājums. Jaunais koncertuzvedums pirmizrādi piedzīvos Leļļu teātra Lielajā zālē 12. oktobrī pulksten 11:00. Koncertuzvedumu jau šajā rudenī būs iespēja redzēt arī Latvijas reģionos! Jaunais koncertuzvedums paredzēts ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem.