Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Leļļu teātris devies vasaras brīvdienās un plāno bagātīgu jubilejas gada programmu

Redakcija
Redakcija

Ar 10 jauniestudējumiem, piedalīšanos virknē kultūras pasākumu un atzinību starptautiskā teātru festivālā savu 69. sezonu īsi pirms Jāņiem noslēdza Latvijas Leļļu teātris. Jaunā – jubilejas sezona, kurā teātris atzīmēs 70. dzimšanas dienu, sāksies jau 9. augustā.

Jubilejas sezonu Leļļu teātris plāno spraigu – skatītāju priekam tiks piedāvāti vismaz 10 jauniestudējumi, kā arī īpaši, dzimšanas dienai veltīti pasākumi – ceļojošā izstāde “Leļļu stāsti”, lekciju cikls par teātra vēsturi, skanīgāko dziesmu CD, filma par teātra pēdējās desmitgades radošajiem meklējumiem un daudz kas cits.
Jau rīt, 26. jūnijā, Krustpils kultūras namā tiks atklāta Leļļu teātra ceļojošā izstāde „Leļļu stāsti”, kuras ekspozīcija sezonas laikā apceļos dažādas vietas Latvijā.

2014./2015. gada sezonā plānoto jauniestudējumu klāstā latviešu trupā ir sekojošas izrādes - O. Preislers “Herbe ar lielo cepuri” (rež. E. Niklasons), Ē. Kestners “Emīls un Berlīnes zēni” (rež. Ģ. Šolis), S. Kozlovs “Ezītis un egle” (rež. M. Koristins), V. Pavlovskis “Septiņi kazlēni un vilks” (rež. V. Pavlovskis) un M. Stāraste “Kas notiek Dižmežā?” (rež. M. Koristins). Savukārt krievu auditorijai tiks gatavoti iestudējumi - M. Gricmanis “Neglītais pīlēns” (rež. D. Petrenko), I. Grindenko “Sarkangalvīte un vilks” (rež. V. Blūzma), V. Pavlovskis “Septiņi kazlēni un vilks” (rež. V. Pavlovskis) un V. Bušs “Makss un Morics” (rež. E. Kaufelds).

Lai arī teātra kase līdz 20. jūlijam ir slēgta, biļetes uz augusta un septembra izrādēm iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties citās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās vai internetā – Biļešu Paradīze No 21. jūlija kase atsāks strādāt ierastajā darbalaikā: darba dienās no plkst. 10:00 līdz plkst. 18:00, bet sestdienās un svētdienās no plkst. 10:00 līdz plkst. 17:00.

Teātris vērš uzmanību uz to, ka, lai mazinātu biļešu nepieejamību uz pieprasītākajiem iestudējumiem un visiem interesentiem būtu iespēja tos apmeklēt, jubilejas sezonā izrādes “Joka pēc alfabēts” un “Makss un Morics” tiks spēlētas Lielajā zālē!
Sekojiet informācijai teātra mājaslapā lelluteatris.lv, un Jūs neko nepalaidīsiet garām!