Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris Ziemassvētkus gaida DECEMBRA NOSKAŅĀS

Redakcija
Redakcija

Laikā, kad svētku gaidīšanas un svinēšanas iespējas ir ierobežotas un teātra zāles skatītājiem slēgtas, Latvijas Leļļu teātris Ziemassvētku tuvošanos gaida ar savdabīgu ikvakara Adventes kalendāru DECEMBRA NOSKAŅAS. Tajā katrs no teātra 24 aktieriem dalās ar savām svētku laika atmiņām un pārdomām, ļaujot ieskatīties to cilvēku pieredzē un personībās, kuri citus gadus šajā laikā bieži paliek “aiz širmja”, priekšplānā izvirzot leļļu atdzīvošanās brīnumu.

Gan latviešu, gan krievu trupas aktieri dalās gan ar bērnības piedzīvojumiem, gan spilgtākajiem notikumiem no intensīvās decembra aktiera dzīves, kad izrādes tiek spēlētas kā teātrī uz vietas, tā daudzos jo daudzos izbraukumos Latvijas reģionos. Tieši šos tumšā laika braucienus uz bērnunamiem, pansionātiem, mazām reģionu kultūras vietām vairāki aktieri min kā spilgtākos Ziemassvētku iespaidus un pārdzīvojumus, kas saistās ar īpašu siltumu un sava darba misijas apziņu. Pirmajās 10 kalendāra dienās ar saviem stāstiem dalīties paguvuši Miķelis Žideļūns, Dana Avotiņa-Lāce, Kristīna Varša, Jurijs Luniks, Edgars Kaufelds, Lienīte Osipova, Lilija Sūna, Aleksandrs Jonovs, Baiba Vanaga un Elīna Bojarkina. Īpašs viesis skatītājus gaida 24. decembra vakarā, kad DECEMBRA NOSKAŅAS tiks noslēgtas.

Projekta īstenošanu uzņēmies aktieris un režisors Edgars Kaufelds, kurš neilgi pirms jaunās ārkārtējās situācijas izsludināšanas paguva nodot skatītāju vērtējumam savu jaunāko iestudējumu – Kārļa Vērdiņa poēmas “Dilles tante” skatuves versiju. Viņa iepriekšējais iestudējums – šausmenīte bērniem no 8 gadu vecuma “Puscilvēki” – pagājušajā sezonā saņēma Spēlmaņu nakts nomināciju kategorija Gada izrāde bērniem.

DECEMBRA NOSKAŅU epizodes skatāmas teātra Facebook lapā un Youtube kanālā, kā arī vienkopus atrodamas teātra mājaslapā https://www.lelluteatris.lv/lv/5179...

Skatītāji, kuru rīcībā ir neizmantotas teātra biļetes, aicināti par to maiņas vai atgriešanas iespējām meklēt informāciju teātra mājaslapā Latvijas Leļļu teātris No 14. decembra darbadienās tiks atvērta teātra kase, kurā biļešu maiņu, atgriešanu, jauno biļešu un dāvanu karšu iegādi būs iespēja veikt klātienē.