Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Muzeju naktī dēkas un noslēpumi Leļļu teātrī

Redakcija
Redakcija

17. maijā līdz ar muzejiem un citiem kultūras aktivitāšu punktiem Rīgā un visā Eiropā Latvijas Leļļu teātris piedalīsies ikgadējā Muzeju naktī. No septiņiem vakarā ikviens apmeklētājs varēs doties ceļojumā cauri teātrim, iepazīstot dažādas mītiskas vietas un sastopot to noslēpumainos iemītniekus.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, Leļļu teātris atklās kādu no savām ikdienā neredzamajām pusēm – apmeklētājiem būs iespēja uzkāpt uz teātra skatuves, novērot īstu mēģinājuma procesu, kā arī uzzināt leļļu vadīšanas noslēpumus.

Lielās zāles foajē visus sagaidīs un par kārtību rūpēsies Dzintars Sarkans, savukārt Mazās zāles foajē kopā ar leļļu meistariem ikviens varēs radīt „Dzintara sauli”. Jāatceras gan, nākot uz teātri, paņemt līdzi kādu nevajadzīgu saules krāsu apģērba/drēbes gabalu, ko vai nu jau mājās, vai teātrī ar meistaru palīdzību sagriezt šaurās strēmelēs, veidojot auduma pavedienu. Tas tiks izmantots kopējās kompozīcijas veidošanā.

Leļļu teātra muzejā būs ne tikai apskatāma vēsturisko leļļu kolekcija, bet arī iespēja dzirdēt aizraujošus Leļļu teātra vēstures stāstus, ar kuriem dalīsies ilggadīgie teātra darbinieki Ļevs Birmanis, Kaspars Pūce un Gunta Lipora.

Apmeklētāju priekam būs iespēja arī noskatīties filmu par teātri, izmēģināt roku veiklību, spēlējot ēnu teātri, un piedalīties citās aktivitātēs.

Muzeju nakts programmu plkst. 23:30 noslēgs grupas „7 dēli” tradicionālais koncerts uz teātra balkona, kurā tiks atskaņoti gan jauni, gan jau zināmi un iemīļoti skaņdarbi. Jāņem vērā, ka vokāli instrumentālais ansamblis, kura sastāvā ir gan esošie, gan bijušie Leļļu teātra kolēģi un draugi, sniegs koncertu saspringtā laikā, kad top tā debijas albums. Tā iznākšana tiek plānota 2014. gada rudenī.

Īpašs pārsteigums gaidāms arī kasē: Muzeju nakts laikā viesiem apmeklētājiem no plkst. 19:00 līdz 24:00 biļetes uz Leļļu teātra izrādēm maijā un jūnijā būs iespēja iegādāties ar 20% atlaidi. Akcija būs spēkā tikai Leļļu teātra kasē un neattieksies uz iepriekš rezervētajām biļetēm.

Vairāk informācijas meklējiet Sākums » Latvijas Leļļu teātris

Latvijas Leļļu teātra Muzeju nakts programma 17. maijā

PROGRAMMA
19:00 – 23:00

1. stāvs
„Sendienu rēgu aleja” (teātra noliktava)
„Čukstu kambaris” (Lielās zāles skatuve)
„Ēnu skati! Tevi vēro, kaut kas Tevi vēro, Tu vēro, pavēro!!!” (garderobe)
„Kādā sarkanā, sarkanā istabā, stāv Sarkans, Sarkans Dzintars...” (Lielās zāles foajē)
„Zibšņu kaleidoskops” (teātra ieeja)
„Kasītava” (kases telpa)

2. stāvs

„Kādā mazā, mazā zālē, caur mazu atslēgas caurumu...”(Mazā zāle)
„Radīšanas prieks. Dzintara saule – pēc nakts nāk diena.” (Mazās zāles foajē)
„Dārgumu istaba” (teātra Muzejs)

23:30
Grupas „7 dēli” koncerts uz teātra balkona