Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Aigars Voitišķis: „Man tika dota pilnīga radošā brīvība”

Redakcija
Redakcija

Pazīstamais grupas “Jumprava” mūziķis Aigars Voitišķis ar nepacietību gaida 12. oktobri, kad Latvijas Leļļu teātrī notiks jaunā koncertuzveduma „Viens, divi, trīs – nu Tu esi brīvs!” pirmizrāde. Šobrīd vēl norit pēdējie izrādes mēģinājumi, bet komponists, kura dziesmas iestudējumā izpildīs Leļļu teātra aktieri – skanīgo balsu īpašnieki Dace Vītola, Anrijs Sirmais un Arnita Jaunzeme, dalās iespaidos par to, kā tapusi mūzika šim koncertuzvedumam:

Ar Leļļu teātri sadarbojos pirmo reizi, man tā ir jauna pieredze. Lai arī uzdevums bija gana nopietns, jo izrādei vajadzēja radīt pilna apjoma muzikālo materiālu, komponēt bija viegli. Režisore Laila Kirmuška man deva pilnīgu radošo brīvību... Koncertuzvedumā mūzikai ir liela nozīme, tomēr uzskatu, ka izrādē tā tikai papildina visu, kas notiek uz skatuves. Mūzika palīdz uztvert izrādē notiekošo. Liels pārsteigums man bija Mirdzas Ķempes radītā dzeja bērniem, un fakts, ka Mirdza Ķempe ir bijusi Leļļu teātra pirmā mākslinieciskā vadītāja.

Muzikālais piedzīvojums leļļu koncertuzvedumā „Viens, divi, trīs – nu Tu esi brīvs!” ir stāsts par to, kā lelles dodas brīvdienās. Nonākot neierastā vidē, tās kopā ar aktieriem tiek ierautas dažādos neparedzēti dīvainos notikumos. Pateicoties kopīgiem pūliņiem, visi veiksmīgi pārvar pārbaudījumus un laimīgi atgriežas mājās.

„Viens, divi, trīs – nu tu esi brīvs!” radošā grupa ir režisore Laila Kirmuška un komponists Aigars Voitišķis, kā arī māksliniece Anita Znutiņa–Šēve un horeogrāfe Lilija Lipora.

Koncertuzvedums ir īpaša un Leļļu teātrī sen nerealizēta uzveduma forma (pēdējo reizi pirms 10 gadiem!), tādēļ tas ir būtisks teātra 70. jubilejas sezonas repertuāra papildinājums. Jaunais koncertuzvedums pirmizrādi piedzīvos Leļļu teātra Lielajā zālē 12. oktobrī pulksten 11:00. Koncertuzvedumu jau šajā rudenī būs iespēja redzēt arī Latvijas reģionos! Jaunais koncertuzvedums paredzēts ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem.