Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Video: Pēc 30 gadu pārtraukuma Saulīte un sniega cilvēciņi Leļļu teātrī un visā Latvijā

Redakcija
Redakcija
7. decembrī latvijas Leļļu teātrī bērni tika iepriecināti ar ziemas pasakas „Saulīte un sniega cilvēciņi” pirmizrādi gan latviešu, gan krievu trupas izpildījumā. Pēc slovāku tautas pasakas motīviem radītā krievu dramaturga Aleksandra Veselova luga bērniem vēsta par spēju ieraudzīt savu tuvāko vajadzības un samērot tās ar savām vēlmēm.

Izrādes režisors Māris Korostins, komponists Valdis Zilvers. Lomās: Lienīte Osipova, Ance Muižniece un Miķelis Žideļūns (latviešu trupā), un Olga Larina, Aleksandra Brunere un Lilija Sūna (krievu trupā).

Iestudējumu „Saulīte un sniega cilvēciņi” režisors veido kā klasisku Mazās zāles partera leļļu izrādi bērniem no trīs gadu vecuma, kas iestudēta īpaši ziemas periodam un ir viegli transportējama. Latvijas Leļļu teātris Ziemassvētku periodā aktīvi dodas viesizrādēs uz Latvijas reģioniem un arī šī izrāde tiks vesta vismaz uz 20 vietām dažādās Latvijas pilsētās, lai iepriecinātu un iepazīstinātu bērnus ar leļļu teātra mākslu.

Piedāvājam izrādes videofragmentus
Vērtējums: