Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris iepriecina daudzus internātpamatskolu audzēkņus ar izrādi pirmo reizi mūžā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātris sadarbībā ar banku Citadele šoruden piecās speciālajās internātpamatskolās gandrīz 1000 bērniem dāvāja izrādes “Viens, divi, trīs – nu Tu esi brīvs!” un “Viena gara turku pupa ...”. Bērniem šie bija gan svētki, gan daudziem arī pirmā satikšanās ar profesionāliem Leļļu teātra aktieriem un iespēja gūt pieredzi šādā izglītojošā kultūras notikumā.

“Speciālo internātpamatskolu audzēkņi Latvijas Leļļu Teātra izrādes uzņēma ļoti labi - tik daudz iespaidu un prieka! Mazie skatītāji bija notikumam atvērti un atsaucīgi. Skolotājas bija patīkami pārsteigtas un laimīgas, ka arī bērni ar ļoti nopietnām veselības problēmām – garīgo atpalicību, ar lielu interesi vēroja izrādēs notiekošo. Izrādes bija labi apmeklētas un tās nāca skatīties pat vecāko klašu audzēkņi. Leļļu Teātra aktieri, spēlējot izrādes, tika silti uzņemti un jutās kā mājās. Būtiski, ka bērniem Latvijas provincēs ir iespēja baudīt kultūras notikumus. Intelektuālajai un emocionālajai bērnu attīstībai ir svarīgi pozitīvi impulsi, ko neapšaubāmi dod dalība kultūras notikumos. Liels paldies bankai Citadele par doto iespēju Leļļu teātra aktieriem parādīt sevis radīto izrādi bērniem internātpamatskolās Latvijas reģionos!” pauž Latvijas Leļļu teātra Mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītāja Liene Paukšēna.

“Visās skolās pirms un pēc izrādēm bērni aktīvi līdzdarbojās un aktieriem palīdzēja pārnest izrādes rekvizītus un dekorācijas no autobusa uz zāli. Adamovas internātpamatskolā novēroju, ka bērni ir ar pašiniciatīvu un jūtās atbildīgi par to, ko dara. Prieks, ka pedagogi bērnus ne tikai vienkārši aprūpē, bet sagatavo dzīvei – audzina būt patstāvīgiem,” atzīmē Leļļu teātra aktrise Dace Vītola.

Katrā no Latvijas Leļļu teātra izrādēm Gaujienas, Purmsātu, Pamūšas, Adamovas un Upesgrīvas speciālajās internātpamatskolās viesojās arī bankas Citadele tuvākās filiāles darbinieki.

“Prieks, ka mums bija šāda iespēja doties pie bērniem, lai viņu ikdienu padarītu kaut nedaudz saulaināku un neierastāku. Kamēr bērni ar aizrautību vēroja izrādi, mēs piepūtām 200 balonus, kurus pēcāk saņemot, mazie bija sajūsmā kā par lielāko dāvanu! Palikām vēl pēc izrādes, lai satiktos un brīvā atmosfērā parunātos ar mazajiem skatītājiem. Gan tas, ka viņi ar tik lielu entuziasmu stāstīja un attēloja izrādē redzēto, gan fakts, ka daudziem šis bija pirmais teātra apmeklējums mūžā, arī mūsos raisīja savas pārdomas ... “, par piedzīvoto viesizrādē Purmsātu speciālajā internātpamatskolā atklāj bankas Citadele Liepājas filiāles darbinieces un pārvaldniece Evija Stūrmane. Arī Bauskas filiāles pārvaldnieks Ermīns Urtāns atzīst, ka viesošanās Pamūšas speciālajā internātpamatskolā bijusi tikpat aizkustinoša: “Bērni tiešām priecājās par izrādi, jo daudziem nav bijusi līdz šim iespēja ko tādu redzēt. Pirmsskolas bērni bija sajūsmināti par mūsu pasniegtajiem baloniem, un arī skolas vadība atzinīgi novērtēja bērniem sarūpēto kopīgo dāvanu – izrādi un balonus.”

“Pārliecinājāmies, ka Latvijas Leļļu teātra aktieru un Citadele filiāļu darbinieku viesošanās pie bērniem reģionos bija kā koši svētki, un prieks, ka to norises vietas skolās, kultūras namos bija bērnu un reizē viņu prieka piepildītas. Vērtīgi, ka apmeklētāju vidū bija gan skolu audzēkņi, gan tuvējās apkārtnes bērni. Bankai Citadele šis bija atkal viens no veikumiem, lai veicinātu cilvēku ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā. Priecājoties par Latvijas Leļļu teātra aktieru aizrautīgo sniegumu, bērni arī citās dzīves situācijās jutīsies vienlīdzīgi. Arī turpmāk centīsimies veicināt līdzīgas pozitīvas norises, lai jebkuram jaunam cilvēkam ir iespēja līdzdzīvot šādos brīnišķīgos kultūras notikumos neatkarīgi no dzīvesvietas un veselības,” paredz bankas Citadele Korporatīvās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.
Banka Citadele ir uzstādījusi par savu mērķi paplašināt iespējas cilvēkiem ar invaliditāti un veicināt viņu iesaisti sabiedrībā. Sociālās atbildības aktivitātes Citadele īsteno ar kustību “Tu esi. Tu vari.”, kuras dalībnieks ir ikviens, kas atbalsta šīs idejas un ir gatavs ar savu balsi stiprināt pārliecību par saviem spēkiem gan cilvēkiem ar invaliditāti, gan citiem sabiedrībā, kas apjukuši grūtību un mainīgo ekonomisko apstākļu ietekmē. Šai kustībai ar šo aktivitāti ir pievienojies arī Latvijas Leļļu teātris.