Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Par Latvijas Leļļu teātra galveno režisoru kļuvis Ģirts Šolis (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Par Latvijas Leļļu teātra galveno režisoru kļuvis Ģirts Šolis (+VIDEO)
Foto: Guna Oškalna-Vējiņa

Šodien jaunās sezonas atklāšanas svinīgajā sanāksmē Latvijas Leļļu teātra kolektīvu uzrunāja teātra direktors Vilnis Beķeris, teātra līdzšinējā galvenā režisore Vija Blūzma un režisors Ģirts Šolis, kurš no šodienas ir jaunais Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors.

Režisore Vija Blūzma, kura teātra galvenās režisores amatā bija 18 gadus, nolēmusi pievērsties intensīvākai radošajai darbībai, kā arī darbam ar topošajiem leļļu teātra aktieriem Latvijas Kultūras akadēmijā.

Režisors Ģirts Šolis ar Latvijas Leļļu teātri sadarbojas kopš 2012. gada un viņa iestudētās izrādes guvušas gan skatītāju, gan teātra jomas ekspertu atzinību: izrāde “Divas Lotiņas” tika nominēta “Spēlmaņu nakts 2012/2013” balvai kategorijā “Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”, savukārt izrāde “Emīls un Berlīnes zēni” tika nominēta “Spēlmaņu nakts 2014/2015” balvai kategorijā “Gada izrāde bērniem vai jauniešiem” un saņēma Bērnu žūrijas simpātiju balvu. Arī pagājušas sezonas Ģirta Šoļa iestudējums – izrāde “Pēdu dzinējs Caps” izvirzīta “Spēlmaņu nakts 2015/2016” balvai kategorijā “Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”.


Pēc sezonas atklāšanas sanāksmes teātra kolektīvs tika aicināts uz kopbildi. Vēlāk visi devās direktora organizētajā izbraukumā, kura saturs pēc tradīcijas (uzsākot jaunu sezonu) visam kolektīvam nav zināms līdz pēdējam brīdim un ir patīkams pārsteigums. Šoreiz kolektīvs tika vests ekskursijā uz atjaunoto Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Kā ziņots, Latvijas Leļļu teātra jaunās sezonas izrādes sāksies 6. augustā. Leļļu teātra cienītāju priekam 2016./ 2017. gada sezonā ieplānoti vairāki jauniestudējumi - “Mazais Princis” (latviešu trupā, režisore Vija Blūzma), “Pelnrušķīte” (latviešu un krievu trupā, režisors Māris Koristins), “Gulivera ceļojumi” (latviešu trupā, režisors Edgars Niklasons), jauni Jūlijonkuliņa piedzīvojumi Ziemassvētkos (latviešu trupā, režisors Edgars Kaufelds), “Kaštanka” (latviešu trupā, režisors Dmitrijs Petrenko), “Trusīša Edvarda brīnumainais ceļojums” (krievu trupā, režisore Nadežda Aleksejeva), “Pēdu dzinējs Caps” (krievu trupā, režisors Ģirts Šolis), “Pasaka par bruņinieku, kam sāpēja zobi” (latviešu trupā, režisors Edgars Kaufelds) un “Septiņi kazlēni” (krievu trupā, režisore Vija Blūzma).

Biļetes uz izrādēm augustā un septembrī iepriekšpārdošanā nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Sīkāka informācija par Latvijas Leļļu teātra iestudējumiem - www.lelluteatris.lv.