Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Leļļu teātrī sezonas pēdējā pirmizrāde un Lieldienu noskaņa

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātris gatavojas sezonas pēdējai pirmizrādei „Slavenais pīlēns Tims” latviešu trupas iestudējumā 27. aprīlī plkst. 14:00. Sagaidot to, teātrī arvien vairāk jūtama pavasara elpa - plaukst koku lapas, uzzied krāsainas puķes un teātra Lieldienu zaķis sāk gatavoties olu ripināšanas sacensībām.

Ievērojamās angļu rakstnieces Enidas Blaitonas nebēdnīgā Tima nedarbus un varoņdarbus režisors Māris Koristins iestudē kā klasisku širmja izrādi ar lellēm. Tās, kā arī izrādes scenogrāfiju darinājis mākslinieks Gedimins Kotello, kurš ar Leļļu teātri sadarbojas jau kopš 1980. gada un radījis lelles tādām iemīļotām izrādēm kā „Sniegbaltītes skola” un „Kā lauvēns draugu atrada”. Izrādes iestudējumā skanēs komponista Uģa Vītiņa dziesmas ar Dainas Strelēvicas dziesmu vārdiem. Leļļu stāsts par slaveno pīlēnu Timu gaidīs skatītājus no 2 gadu vecuma.

Tieši nedēļu pirms sezonas pēdējās pirmizrādes, 20. aprīlī, Leļļu teātra Lieldienu zaķis aicinās izrāžu apmeklētājus piedalīties olu ripināšanas sacensībās. Bērni tiek aicināti ņemt līdzi krāsotas olas, lai godīgā cīņā noskaidrotu stiprākās olas īpašnieku. Sacensības tiks rīkotas pirms visām 20. aprīļa izrādēm, kā arī to starpbrīžos.

Leļļu teātra cienītājus noteikti iepriecinās ziņa, ka aprīlī repertuārā atkal iekļauta Lieldienu laika izrāde „Pelīte Pīkstīte”. Jaukais un saulainais stāsts par pelīti Pīkstīti, tās ģimeni un draugiem dažādu paaudžu lasītājiem palikusi atmiņā kā viena no sirsnīgākajām bērnības grāmatām. Mazās, baltās, zinātkārās un drosmīgās pelītes atjautība un gaišums caurvij visus piedzīvojumus, zvēru raksturos ar smaidu saskatāmi vispārcilvēciski vaibsti, bet pats sižets stāsta par draudzības, izpalīdzības un darbaprieka nepārvērtējamo nozīmi. Izrāde būs skatāma 10. un 20. aprīlī.

Maijā teātra repertuārs papildināts ar veselām trim papildizrādēm - 7. un 21. maijā plkst. 18:30 Mazajā zālē savus niķus un stiķus stāstīs teātra jokdari „Makss un Morics”, savukārt 14. maijā plkst. 18:30 brašie sivēntiņi pieveiks nešpetno vilku izrādē „Trīs sivēntiņi un vilks”.

No 4. aprīļa sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz jūnija izrādēm, kur papildus „Brēmenes muzikantiem”, „Divām Lotiņām”, „Slavenajam pīlēnam Timam” un citiem iestudējumiem, būs skatāma arī tradicionālā leļļu izrāde pieaugušajiem Jāņu noskaņās „Skroderdienas Silmačos”. Izrāde būs skatāma 6., 15. un 19. jūnijā.

Vairāk informācijas par repertuāru un izrādēm www.lelluteatris.lv