Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Leļļu teātris ne tikai mazuļiem - repertuārā papildinājums skolniekiem

Redakcija
Redakcija

Līdz ar septembri, Latvijas Leļļu teātra repertuārā skolēniem domāto izrāžu klāstam pievienosies Oskara Vailda ironiski gotiskais stāsts „Kentervilas spoks”. Pirmizrāde gaidāma jau 5. septembrī.

Iestudējuma darbība notiek īstā spoku pilī, ko uz skatuves „uzbūris” mākslinieks Igors Semjonovs. Izrādi apvij senatnes elpa – gan izvēlētos rekvizītus, gan aktieru tērpus iedvesmojušas 19. gadsimta beigu sadzīve un mode. Intrigu rada fakts, ka visā izrādes laikā skatītājiem redzami tikai trīs no tēliem, bet pārējo varoņu klātbūtne jaušama tikai no viņu ēnām - izrādes režisore Nadežda Aleksejeva iestudējumā izmanto ēnu teātra elementus. Izrādē galvenajā lomā redzams aktieris Artūrs Putniņš, bet pārējos tēlus atveido aktieri Kristīna Varša, Dana Lāce, Anrijs Sirmais, Edgars Kaufelds un Dace Vītola.

Septembra un oktobra repertuārā iekļautas arī citas skolēniem domātās izrādes – Ģirta Šoļa spraigais detektīvs „dzīvā komiksa” stilā „Emīls un Berlīnes zēni”, Valda Pavlovska izrāde ar īstu rokgrupu uz skatuves „Pepija Garzeķe”, kā arī neizskaidrojamu parādību, brīnumu un triku pilnā izrāde „Alise Brīnumzemē”, ko pagājušās sezonas izskaņā iestudēja režisors Edgars Kaufelds.

Jaunās sezonas otrajā pusē skolēnu auditorijai plānots vēl viens iestudējums – režisors Jans Villems van den Boss (Lielbritānija) abās teātra trupās iestudēs izrādi pēc Karlo Kollodi pasakas „Pinokio” motīviem. Režisora oriģinālais skatījums uz labi pazīstamo pasaku, kā arī sadarbība ar mākslinieku Reini Pētersonu un komponistu Raimondu Tigulu sola intriģējošu rezultātu, ko skatītāji varēs ieraudzīt 2016. gada martā.

Biļetes uz septembra un oktobra izrādēm iegādājamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē. Vairāk informācijas www.lelluteatris.lv.