Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Svētkos vairosim pozitīvo! Operetes Jaungada koncerti 29. un 30. decembrī

Redakcija
Redakcija

29. decembrī un papildkoncerts 30. decembrī kultūras pilī Ziemeļblāzma (Ziemeļblāzmas ielā 36, Rīgā) Latvijas operetes fonds aicina uz Operetes Jaungada koncertiem, kuros skatītājus priecēs saksofonists Artis Gāga, Trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs, Guntars Ruņģis, soprāns Marlēna Keine, dejotāji Alberta Kivlenieka vadībā, Operetes orķestris un diriģents Guntars Bernāts. Koncertus vadīs Liene Jakovļeva.

Operetes Jaungada koncerti – jautra svētku koncertprogramma – izsmalcināti operešu mūzikas svētki, kuros uzmirdzēs operešu tēlu vitālie raksturi, skaistākās populārās melodijas, temperamentīgas dejas, humors, kā dzirkstošs šampanietis, kā pieneņu pūkas, un ne tikai… Svētkos operete plaši skan visā pasaulē, un tagad – arī Latvijā!
Koncertā piedalīsies populārie un skatītāju mīlētie tenori Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs, Guntars Ruņģis, Vācijā studējošā, jaunais soprāns Marlēna Keine un komponists, aranžētājs Artis Gāga ar savu spožo, vilinoši-samtainā skanējuma instrumentu – saksofonu.

Nauris Puntulis pauž: “Šodien visās sfērās pietrūkst pozitīvais. Bet operetes žanrā tas ir iekodēts, tai piemīt pozitīvs šarms. Vēlos sagātāt prieku klausītājam, tas arī man pašam rada svētku sajūtu!”

Operetes orķestra skanējumā un diriģenta Guntara Bernāta interpretācijā dzirdēsiet “valšu karaļa” Johana Štrausa populāras pērles - Trič-trač polka, Radecka maršs, valsis Pie skaitās, zilās Donavas, kā arī Adeles kuplejas no operetes Sikspārnis, Bariņkaja kuplejas no operetes Čigānu barons, Franča Lehāra Tev pieder mana sirds no operetes Smaidu zeme. Gan jau pazīstamas, gan jaunas dziesmas no Trīs tenoru “zelta repertuāra” Ernesto de Curtis Man tevi neaizmirst (Non ti scordar di me) un Eduardo Di Capua O sole mio (Ak, mana saulīt) u.c. Radoši ekspresīvās Arta Gāgas improvizācijas un dejas, t.sk. Žaka Ofenbaha slavenais Kankāns no operetes Orfejs pazemē Franču polka un Ungāru galops Alberta Kivlenieka horeogrāfijā, klausītājiem neļaus zvilnēt snaudā. Un vēl un vēl daudz kas cits šajā koncertā jautrībai, priekam un svētku noskaņai.

„Operete man ir sirdslieta. Tā ir vienkārša, sirsnīga un neviltota mūzika”, teic Guntars Ruņģis.

Miervaldis Jenčs, kura operešu repertuārs un pieredze šajā žanrā ir jo plaša :„Opereti esmu dziedājies vienmēr un uzskatu, ka Latvijā ir jābūt patstāvīgam, valsts dotētam Operetes teātrim.”

Artis Gāga spilgtinās programmas improvizatorisko elementu, un teic “operete mūsu koncertos skan moderni!”

“Operešu mūzika ir kā radīta svētkiem, tā uzlādēs ar īsti pacilājošu enerģiju līdz pat jau martā gaidāmajām pirmizrādēm,” stāsta Latvijas operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Latvijas operetes fonds, apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Latvijā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu un orķestri.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem.

Video no 14. decembra koncerta