Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Latvijas Operetes fonds sācis biļešu tirdzniecību pavasara sezonas izrādēm

Redakcija
Redakcija

Latvijas Operetes fonds sācis biļešu tirdzniecību pavasara sezonas izrādēm
Skats no operetes "Jautrā atraitne"
Foto: Latvijas Operetes fonda arhīvs

Latvijas Operetes fonds sācis biļešu tirdzniecību uz pavasara sezonas izrādēm Rīgā un Latvijā. Skatītājiem gaidāma tikšanās ar iemīļotajiem operetes solistiem – Sonoru Vaici, Antu Jankovsku (Itālija), Daini Skuteli, Emīlu Kivlenieku, Ilonu Bageli, Marlēnu Keini, kā arī Trīs Latvijas tenoriem un citiem operetē Jautrā atraitne, muzikāli nebēdnīgajā izrādē bērniem Paukojam un šmaukojam, kā arī gaidāmajā pirmizrādē Paula Abrahama operetē Balle Savojā.

Jau 6. martā plkst.13.00 un arī 1. aprīlī plkst.18.00 Rīgas Kongresu Namā mazos un lielos skatītājus priecēs Brodvejas stilā veidotās muzikālās izrādes bērniem Paukojam un šmaukojam varoņi – nerātnie zaķēni Pauks un Šmauks, kam galva vienmēr pilna ar dažādām idejām un dullībām. Ozolaines meža iemītnieki, tērpti košos Jurates Jurjānes-Silakaktiņas kostīmos, izdziedās populārās un labi pazīstamās latviešu melodiķa Arvīda Žilinska bērnu dziesmiņas - hitus džeziskās aranžijās. Režisors – Valdis Lūriņš, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks.

Savukārt 13.martā plkst.18.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma pirmizrādi piedzīvos Paula Abrahama džesiskā operete Balle Savojā (galvenajās lomās Anta Jankovska, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Ilona Bagele). Nākamās izrādes notiks 28.martā plkst.15.00, 3.aprīlī plkst.18.00 un 24.aprīlī plkst.18.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma. Operete būs jaunās paaudzes režisora Gundara Silaktiņa skatījums uz izpausmēs daudzveidīgo un krāsaino operetes žanru. Balle Savojā stāsta par jauna laulātā pāra amizantajiem piedzīvojumiem pēc medusmēneša. Tas ir stāsts par to, kā mīloša sieviete no sava vīra ēnas kļūst par personību. Jaunajā izrādē būs gan džezs, gan tango, gan ungāru čigānu melodijas, gan arī romantiski valši, krāšņi tērpi un jauneklīga dzirksts. Diriģents – Normunds Vaicis, scenogrāfa Ivars Noviks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks.

Tikai viena izrāde Rīgā būs Franča Lehāra operetei Jautrā atraitne, un tā notiks 17.aprīlī plkst.17.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma. Savukārt 29.aprīlī plkst.19.00 tā pirmo reizi būs skatāma Vidzemes koncertzalē Cēsīs. Pasaulslavenā operešu karaliene – Jautrā atraitne ir pārspējusi visus pasaules izrāžu apmeklējuma rekordus. Tā stāsta par mīlestību, kas svarīgāka par visu, liekot skatītājiem aizmirst par ikdienas rūpēm un izbaudīt mūzikas skaistumu un burvību pilnībā. Režisors – Jānis Kaijaks, diriģents – Guntars Bernāts.


Šajā sezonā ir gaidāmas vēl vairākas izrādes Rīgā un Latvijas pilsētās. Sekojiet līdzi informācijai par repertuāra jaunumiem Latvijas Operetes fonda mājas lapā www.operetesfonds.lv.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ģimenes karti", bērniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem. Papildus informācija par biļešu rezervāciju pa Latvijas Operetes fonda informācijas tālruni 25123145.