Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Operetes Jaungada koncertos akcentēs izcilā komponista Franča Lehāra daiļradi

Redakcija
Redakcija

18. un 28. decembrī plkst. 19:00 VEF Kultūras pilī un 29. decembrī plkst. 17:00 Kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks Operetes Jaungada koncerti Franz Lehár +, kuros tiks godināta austroungāru komponista Franča Lehāra daiļrade, atzīmējot viņa 150 gadu jubileju. Neiztrūkstoši šajos koncertos būs arī Štrausu dinastijas komponistu mūzikas hiti, kas svētku laikā ļaus baudīt Vīnes operetes šarmu.

Francis Lehārs (1870 - 1948) mūzikas vēsturē ierindojas kā viens no izcilākajiem Jaunās Vīnes Operetes skolas pārstāvjiem un operešu komponistiem kopumā. Jau strādājot par diriģentu teātrī An der Vin Vīnē, viņš sacerēja operetes, kas uzreiz ieguva pasaules slavu – Jautrā atraitne, Grāfs fon Luksemburgs, Ideāla sieva, Fraskita, Paganīnī, Smaidu zeme u.c. F.Lehāra daiļrades devums ir 30 operetes, divas operas, poēma balsij ar orķestri, divi vijoļkoncerti, sonātes, marši, valši un kino mūzika. Lehāram piemīt spīdoša kompozīcijas tehnika un instrumentācijas prasme. Labākās operešu lappuses tuvojas Džakomo Pučīnī opermūzikas stilam, mūzika melodiska, dramatiska, enerģiska un dzīvelīga.

Operetes Jaungada koncertos Franz Lehár + piedalīsies solisti Anta Jankovska (Itālija/soprāns), Laura Purena (soprāns), Emīls Kivlenieks (tenors), Nauris Indzeris (baritons) un Operetes orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncertu īpašie viesi šoreiz – Raimonds Ozols (vijole) un Laimis Rācenājs (vokāls). Savukārt solistu kustību konsultante-horeogrāfe būs Egija Abaroviča, kas kā dejotāja jau ir piedalījusies Operetes teātra programmās.

Diriģents Atvars Lakstīgala akcentē, ka koncertprogramma būs daudzveidīga, lai sirdij tīkamas un labi pazīstamas melodijas varētu saklausīt ikviens klausītājs un tā būtu interesanta dažādām gaumēm un paaudzēm. „Skanēs mūzika, ko cilvēki sen iemīļojuši, piemēram, Lehāra Džudītes ārija vai skaistākie dueti no operetēm Grāfs Luksemburgs un Jautrā atraitne, kur ikviens numurs ir hits, Safijas ārija no Johana Štrausa operetes Čigānu barons, Žana Žaka Ofenbaha Olimpijas ārija un daudzas citas melodijas. Gaidāmi arī šarmanti muzikālie pārsteigumi un skaņdarbi, kas ilgstoši vai pat nekad nav skanējuši Latvijā,” tā par programmu stāsta diriģents. Muzikālā skanējuma krāsainību un vērienīgumu radīs arī orķestris, kas šoreiz atradīsies uz skatuves.
Šis solistu ansamblis Operetes teātra skatītājiem ir jau pārbaudīta vērtība, kas garantē kvalitāti, augstu vokālo meistarību un aktierspēli. Pirmo reizi uz skatuves kopā ar Operetes teātra kolektīvu būs dziedātājs ar daudzveidīgu, vairāk nekā 40 gadu skatuves pieredzi – Laimis Rācenājs, kurš dzied 20 dažādās pasaules valodās un ir uzstājies vairāk nekā 50 pasaules vietās. Savukārt vijolnieku Raimondu Ozolu pasaulē pazīst, novērtē un slavē viņa vijoles īpašo, samtaino skanējumu un profesionāli nevainojamo izpildījumu.

Operetes Jaungada koncerti Franz Lehár + būs piemēroti arī ģimenēm ar bērniem skolas vecumā.

Biļetes – Biļešu Paradīze kasēs un internetā Bilesuparadize.lv Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm, uzrādot "3+ ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem. Biļešu cenas 15.00 – 35.00 eiro.