Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Pirmais Operetes festivāls apliecina – operete ir vajadzīga!

Redakcija
Redakcija

Ar skaļām klausītāju ovācijām un krāšņu svētku salūtu 18. jūlijā Ikšķilē aizvadīts pirmais Operetes festivāls, kas kopumā pulcēja vairāk nekā 3000 apmeklētāju.

Operetes cienītāji, spītējot lietum, uz Galā koncertu bija ieradušies ne tikai no Rīgas, Ikšķiles un tuvējām pilsētām, bet arī no Kandavas, Daugavpils un Liepājas, apliecinot, ka operete ir cieņā! Lieliskais Galā koncerts sniedza prieku ne tikai tiem, kuri atceras pirms 20 gadiem likvidēto Rīgas Operetes teātri, bet arī daudzajiem jaunajiem skatītājiem, kam, iespējams, šī bija pirmā sastapšanās ar operetes žanru.

"Šī diena un šis vakars mums ir īpaši. Tas ir kā pagrieziena punkts ceļā uz mūsu lielo, skaisto mērķi – operetes un operetes teātra atdzimšanu Latvijā. Mēs ļoti ceram, ka pavisam drīz operetes žanra cienītājus varēsim sagaidīt Rīgas Operetes teātrī. Paldies Ikšķiles pašvaldībai, kas noticēja operetes festivāla idejai," Galā koncertā teica Latvijas Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Svētkus ieskandināja sirsnīgs labdarības koncerts Ikšķiles luterāņu baznīcā, kurā uzstājās iemīļotie dziedātāji Evita Zālīte un Juris Vizbulis, pie klavierēm esot Operetes fonda vadītājai A. Ozoliņai-Kozlovskai.

Savukārt, Tīnužu muižas pagalmu, kur notika režisora Valda Lūriņa iestudētā muzikālā uzveduma „Paukojam un šmaukojam” pirmizrāde, piepildīja mazie skatītāji. Skaļie aplausi un aizrautīgā bērnu reakcija apliecināja, ka sirsnīgi melodiskās komponista Arvīda Žilinska dziesmas, kostīmu mākslinieces Jurates Jurjānes-Silakatiņas krāšņie tērpi, horeogrāfa Alberta Kivlenieka dejas, Oskara Dreģa scenogrāfija un talantīgie Latvijas mūzikas akadēmijas jaunieši ir trāpījums desmitniekā. Izrāde dzīvos arī pēc festivāla!

Festivāla ietvaros omulīgā gaisotnē notika arī draudzīgas „Sarunas pie kafijas tases”, kur bija iespējams tikties ar bijušajiem un esošajiem operetes solistiem un valšu vakars, kur Operetes orķestra spēlētie Štrausa valši iepriecināja daudzos dejotājus. Piedāvājam jums ielūkoties festivāla notikumos.

Video:

Festivālu rīkoja Latvijas Operetes fonds sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību.

Vairāk: www.operetesfonds.lv, facebook.com/LatvijasOperetesFonds un www.draugiem.lv/operetesfonds