Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Otrā Operetes festivāla programmu izziņos preses konferencē

Redakcija
Redakcija

Krāšņas koncertprogrammas, pirmizrāde bērniem, radošās aktivitātes, sarunas par operetes jubilāriem Hariju Misiņu un Kārli Pamši un citi pārsteigumi gaidāmi Operetes otrajā festivālā 14. un 15. jūlijā Ikšķilē.

Latvijas Operetes fonds un Ikšķiles novada dome jau otro reizi aicina skatītājus uz Ikšķili, kur Operetes festivālā režisors Valdis Lūriņš iepriecinās gan mazos, gan lielos apmeklētājus ar krāšņām koncertprogrammām un pirmizrādi. Ikšķiles atjaunotajā brīvdabas estrādē uzstāsies solisti no Itālijas un Polijas, kā arī Latvijā iemīļoti dziedātāji – Sonora Vaice, Anta Jankovska, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Dainis Skutelis, Emīls Kivlenieks, Laura Purena u.c. Festivāla noslēgumā Operetes orķestris un dejotāji aicinās ļauties valša dejas valdzinājumam. Tīnūžu tautas namā Karlsons kopā ar bērniem dosies muzikālā piedzīvojumu spēlē. Savukārt, Ikšķiles tautas namā Austrijā populārie mecosoprāns Helēna Sorokina un džeza grupa Eddie Luis und die Gnadenlosen sniegs klausītājiem neaizmirstamu muzikālu piedzīvojumu koncertprogrammā “Zāra Leandere – Madame Scandaleuse”. Notiks Sarunas pie kafijas par Hariju Misiņu un Kārli Pamši, kam šogad 100 gadu jubileja. Turpinot aizsākto labdarības tradīciju, Operetes festivāla ieskaņā Ikšķiles luterāņu baznīcā notiks ieskaņas labdarības koncerts “Dvēseles stīgas”, kas notiks 14.jūlijā plkst. 18.00 ar Sonoras Vaices un jauno operetes solistu piedalīšanos. Koncertā tiks dāvināta vijole Ikšķiles mūzikas skolas talantīgajai un daudzsološajai skolotājas Anetes Krastiņas 4. vijoles klases audzēknei, konkursu laureātei Amandai Patjanko.

Operetes festivālu otru gadu rīko Latvijas Operetes fonds sadarbībā ar Ikšķiles novada domi. Festivāla mākslinieciskā vadītāja un producente Agija Ozoliņa-Kozlovska, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Oskars Dreģis un kostīmu mākslliniece Juta Ķimenīte. Festivālu atbalsta A/S Latvijas Gāze, SIA BOSCH Latvia, SIA 4 metri.

Latvijas Operetes fonds apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Latvijā Operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu un orķestri.

Biļetes - Biļešu Paradīze kasēs un internetā Bilesuparadize.lv, un Ikšķilē, kafejnīcā "Rūberts", Daugavas prospekts 67, telf.: 29 150 809

Biļešu cenas no 1 līdz 25 EUR. Atlaides grupām un daudzbērnu ģimenēm, reģistrējot un uzrādot "3+ ģimenes karti".