Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Latvijas Operetes fonds piesaka jauno sezonu

Redakcija
Redakcija

Latvijas Operetes fonds jaunajā ziemas sezonā piedāvās krāšņas, dzīvespriecīgas skatītāju iemīļotas izrādes, dzirkstošus svētku koncertus un Paula Abrahama operetes Balle Savojā pirmizrādi, savukārt vasarā visus operetes mīļotājus gaidīs Operetes festivāls Ikšķilē!

"Trešo ziemas sezonu veidojam pēc tāda paša principa kā „normāli” repertuāra teātri, kā Operetes teātris, neskatoties uz to, ka mums vēl nav ne savu telpu, ne finansējuma. Pamazām „audzējam” repertuāru, "stāsta Latvijas Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska. Skatītāju interese ir bijusi tik liela, pārpildītas zāles un stāvovācijas Rīgā un Liepājā! Publika ir "nobalsojusi" par opereti, tādēļ turpinām labi uzsākto ar žanra klasiku – Franča Lehāra opereti Jautrā atraitne, ar izcilu solistu un aktieru ansambli un lielisku režisora Jāņa Kaijaka un viņa radošās komandas veikumu," piebilst A.Kozlovska.

Jautrā atraitne apceļos Latviju

Sezona sāksies ar Franča Lehāra operetes Jautrā atraitne izrādi 26.septembrī kultūras pilī Ziemeļblāzma, Rīgā. Izrādes Ziemeļblāzmā notiks arī 3.oktobrī, 8. un 29. novembrī; kā arī 3.novembrī Ventspilī, martā Cēsīs. Hannas Glavarī lomā – 26.septembrī būs Anta Jankovska, latviete, kuru dzīves ceļi aizveduši uz Itāliju. Viņa bijusi balerīna Latvijas Nacionālajā Operas un baleta teātrī, bet vokālu mācījusies Itālijā. Savukārt 3.oktobrī titullomā būs publikas iemīļotā prīma Sonora Vaice. Gaidāmas arī dažas debijas, kas izrādei piešķirs jaunas krāsas – 3. oktobrī Valensjennas lomu dziedās Marlēna Keine, ko pazīstam no LTV šova „Radīti mūzikai”. Šī jaunajai solistei ir jau otrā loma Latvijas Operetes fonda uzvedumos. Savukārt 8.novembrī Rosiljona lomā debitēs Emīls Kivlenieks, kas studējis operetes žanru Beļģijā.

Pauks un Šmauks atgriežas

Nerātno zaķēnu Pauka un Šmauka nebēdnības un komponista Arvīda Žilinska gadsimta hīti – sirsnīgās bērnu dziesmiņas neastāj vienaldzīgu nevienu – ne piecgadīgos, ne – 70 gadīgos. Skatītāji garaušu trakulībām lustīgajā, dulluma un pārsteigumu pilnajā muzikālajā bērnu izrādē Brodveja stilā Paukojam un šmaukojam varēs sekot līdzi Rīgas pirmizrādēs 20. novembrī un 11. decembrī Rīgas Kongresu namā. Režisors – Valdis Lūriņš, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks. Komponista Arvīda Žilinska bērnu dziesmas dziedās un meža iemītnieku lomās iejutīsies Artūrs Mangulis, Emīls Kivlenieks un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti, tostarp, Valērija Koļago (Pauks), Laura Purena (Šmauks), Anastasija Vorobjova, Anastasija Vorobjova, kas pavasarī debitēja Valensjennas lomā operetē Jautrā atraitne u.c. Par neparastu Arvīda Žilinska mūzikas aranžējumu rūpējas Madara Kalniņa džeza grupa.

Jaungada koncerti No Rīgas līdz Vīnei

Domājot par skatītājiem, kam šovasar nebija lemts redzēt krāšņo Operetes festivāla Galā koncertu, kas izpelnījās skatītāju ovācijas Ikšķilē, šīs programmas variācijas būs skatāmas un klausāmas Operetes Jaungada koncertos No Rīgas līdz Vīnei 27.,28., 29. un 30. decembrī kultūras pilī Ziemļblāzma. Latviešu komponistu: Arvīda Žilinska, Elgas Īgenbergas, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula un Rietumeirpas operešu mūzikas pērles uzdzirkstīs svētku noskaņās Sonoras Vaices, Antas Jankovskas, Marlēnas Keines, Naura Indzera, Daiņa Skuteļa un citu dziedoņu sniegumā. Koncertā piedalīsies operetes dejotāji un operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā.

Pirmizrāde – Paula Abrahama operete Balle Savojā

13.martā gaidāma operetes Paula Abrahama Balle Savojā pirmizrāde. To veidos jauna radošā komanda, paplašināts solistu un mākslinieku ansamblis. Tas būs jaunas paaudzes režisora ar muzikālu izglītību – Gundara Silaktiņa skatījums uz daudzveidīgo, krāsaino un iespējām bagāto operetes žanru. Kostīmus izrādei veidos māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, kuras kostīmi izpelnījušies līdzšinējo Latvijas operetes fonda iestudēto izrāžu skatītāju atzinību, horeogrāfijas – Alberts Kivlenieks, scenogrāfiju – Ivars Noviks.

„Vairākus popularitātes viļņus pasaulē uzbangojusī Balle Savojā ir gandrīz obligāta repertuāra sastāvdaļa pasaules muzikālajos teātros. Tajā ir ne tikai neparasts, mūsdienīgs un daudzveidīgi krāsains, melodiski un ritmiski bagātīgs muzikālais materiāls, gan asprātīgs, profesionāli uzrakstīts librets, tā radīta ļoti interesantā, pretrunu pilnā laikā – Veimāras republikas pēdējās dienās,” stāsta Gundars Silakaktiņš.

Priecājies vasarā Operetes festivālā Ikšķilē!

15. – 17. jūlijam Ikšķilē plānots otrais Operetes festivāls. „Sadarbība ar Ikšķiles novada domi ir bijusi auglīga un Ikšķile nākošgad jūlija vidū atkal pārtaps par Operetes vasaras rezidenci un galvaspilsētu. Šīsvasaras festivālā esam saņēmuši tik daudz publikas mīlestības un labas atsauksmes, ka likumsakarīgi ir iesākto festivāla tradīciju turpināt. Operetes festivālā 2016. gadā paplašināsim solistu loku un ģeogrāfiju, būs sarīkojums bērniem, Operetes Galā koncerts, Sarunas pie kafijas, Valšu vakars un daudz kas cits,” iecerē dalās Agija Ozoliņa-Kozlovska Latvijas operetes fonda vadītāja.

Plašāku informāciju par Latvijas Operetes fonda sezonas notikumiem var uzzināt mājaslapā LATVIJAS  OPERETES  FONDS - Jaunumi , biļetes uz sezonas notikumiem var iegādāties Biļešu Paradīze, Latvijas operetes fonda informācijas tālrunis 25123145.